Balıkesir Barosu'na Mevcut Başkan Yaşar Meyvacı Yeniden Aday

Balıkesir Barosu Başkanı Yaşar Meyvacı, 18-19 Ekim tarihlerinde yapılacak olağan genel kurulda yeniden aday olacağını söyledi. Yönetim Kurulu adayları ile birlikte adaylığını açıklayan Meyvacı, hiçbir siyasi grubun arka bahçesi olmadıklarını...

Balıkesir Barosu Başkanı Yaşar Meyvacı, 18-19 Ekim tarihlerinde yapılacak olağan genel kurulda yeniden aday olacağını söyledi. Yönetim Kurulu adayları ile birlikte adaylığını açıklayan Meyvacı, hiçbir siyasi grubun arka bahçesi olmadıklarını söyledi.

Balıkesir Barosu Olağan Genel Kurulu 18-19 Ekim tarihlerinde yapılacak. Seçimler öncesinde ilk adaylığını açıklayan isim mevcut başkan Yaşar Meyvacı oldu. Meyvacı, Balıkesir Barosu Konferans Salonu'nda yönetim kurulunda yer alan isimlerle bir araya geldi. Balıkesir Barosu'nun 1920 yılında kurulduğunu ve o günden bugüne kadar hukuk için mücadele verdiğini söyleyen Meyvacı, baronun hiçbir siyasi görüşün arka bahçesi olmadığını dile getirdi.

Balıkesir Barosu'nun ilkeli, tutarlı dik duruşu ile gurur duyduklarını kaydeden Başkan Meyvacı, "Israrla ve önemle altını çizmek istiyoruz ki, Balıkesir Barosu'nun hiçbir siyasi partinin, siyasi oluşumun, herhangi bir sosyolojik grubun arka bahçesi olmasına asla izin vermeyeceğiz. Bizler toplum içinde yaşıyoruz. Elbette farklı dünya görüşlerimiz, farklı siyasi düşüncelerimiz var. Ancak hepimiz Balıkesir Barosu çatısı altında birleştiren ortak payda hukuk. Ortak idealimiz hukukun üstünlüğü. Bu nedenle de bizi, hiç kimsenin, hiçbir oluşumun, hiçbir siyasi görüşün ya da partinin, grup ya da topluluğun ayrıştırmasına, parçalamasına izin vermeyeceğiz." dedi.

Balıkesir Barosu yönetimim olarak en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını belirten Yaşar Meyvacı, "Görevdeyken yaptıklarımız ve meslektaşlarımız tarafından onurlandırıp tekrar seçilirsek yapmayı düşündüklerimiz hususunda genel kurulda da bilgi vermeye çalışacağız. Bugüne kadar elimizden geleni, olanaklar elverdiği ölçüde yapmaya çalıştık. Ama eksik ya da yanlış yaparız korkusu ve endişesi ile hiçbir şey yapmama ya da durumu idare etme çabası içerisinde olmadık. Meslektaşlarımızın eleştirilerine ve önerilerin açık olduk. Böyle devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri