Balıkçılar isyanda

Konyalı bu mevsimde pek balık tüketmiyor. Balık satışları ciddi oranda düştü. Konya Balık Hali esnafı ise, kirlilik ve denetimler nedeniyle belediyeden şikayetçi. Esnaf yardım istiyor

Balıkçılara göre pazar denetimleri yetersiz. Pazarın çöpleri iyice toplanmıyor. Pazar etrafında toplanan kuşlar ise gürültü kirliliğine neden oluyor. Esnaf, belediyeden yardım istiyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan balıkçı Mehmet Yavuz, “Büyükşehir Belediyesi, bizleri görsellik noktasında gözleri okşayan bir alan ile buluşturdu. Tek yaptığı iş bu oldu. Pazarın birçok sıkıntısı var ve şuan hiçbiri ile ilgilenilmiyor. Pazarın en önemli sıkıntılarının başında Büşükşehir Belediyesi tarafından tezgahlara denetim yapılmaması geliyor” diye konuştu.

ESNAFTAN BELEDİYEYE TEPKİ

Pazarın araçların park, esnafların çöp alanı haline geldiğini belirten Yavuz, “Balıkçılık sektörü bitmiş durumda. Kim ne derse desin, Konya'da balık tüketme kültürü yeteri seviyede değil. Şimdi işlerimiz yüzde 5 civarında. Ramazan ayında hiç iş yapmadık. Göller açıldı. Vatandaştan herhangi bir talep yok. Ben anlamıyorum. Düğün pilavı yiyecek diye 2 gün aç bekleyen insanlar var. Bunlar hiç mi sağlığını düşünmüyor. Sağlık için haftada en az iki kez tüketilmesi gereken balığa, para vermemek için vatandaşın kendi sağlığını tehlikeye atması acı bir durum. Belediyeye tepkiliyiz. Bize çok güzel bir alan tesis edildi. Alan, sadece görsellikten oluşuyor. İçi bomboş, alanın hiçbir niteliği yok. Alışveriş yapmak için gelen vatandaşın burada aracını park edecek bir alanı yok. Park sorunu işlerimizi çok düşürüyor. Aracını park edemeyen vatandaş gidip balığı başka yerden almayı tercih ediyor.  Alanın üst tarafında yuva yapan kuşların pisliği bizi bitirme noktasına geldi. Müşterilerimiz bu duruma ver yansın ediyor. Balık Pazarı amacından çıkarak araçların park yeri ve çöplerin toplanma merkezi oldu. Pazarda yayılan kötü çöp kokusundan rahatsız ve şikayetçiyiz. Belediye konuya neden duyarsız ve sessiz kalıyor, onu anlamaya çalışıyoruz. Mağduriyetimiz derhal giderilsin” diye konuştu.

BALIĞI REÇETELERE KOYACAKLAR

“Balıkçılar Pazarı'nda tezgahlar bomboş. Sadece mevsimlik yetiştirme balıkları satılıyor. İstediğimiz tüketici profilini Konya'da bulamıyoruz” diyen balıkçı Recep Kara da balığın sağlık için haftada en az iki kez tüketilmesi gerektiğini söyledi. Doktorların balığı elinde olsa reçeteye yazacağını belirten Kara, şunları kaydetti: “İşlerimiz durgun. Haziran ayının 15'i başlayan bu durgunluk, yılın 9. ayına kadar sürecek. Vatandaşlar, sağlığını düşünmüyor. Şehir hareketsiz, tatile gidenler oldu. Tatil dönüşü balık satış oranlarının artacağını umuyoruz. Kimse sağlığı için balığı sofrasından ihmal etmesin.”

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri