Balıkçı esnafının yüzü gülmeye başladı

Havaların soğumasıyla balık üretiminin arması ve insanların yaz günlerine göre daha fazla balık tüketmesi balıkçı esnafının yüzünü güldürmeye başladı
Konya Balık Hali esnaflarından Abdullah Örgün, haldeki balık satışları hakkında bilgi verdi. Balık sezonunun başlamasıyla birlikte satışların hareketlendiğini belirten Abdullah Örgün, "Halimizde balıklarımız çok taze. Balık satışlarımız da yaz günlerine göre hareketlenme var. Bundan çok memnunuz. İnsanlarda havaların soğumasıyla hasta olmamak için daha fazla balık tüketmeye başladılar. Herkesin bildiği gibi balık vitamin deposu. Birçok hastalığa karşı insanın dirençli ve gün içinde daha dinç olmasını sağlıyor. Uzmanlar da insanların haftada en az bir defa balık tüketmesini öneriyor" dedi.
Balık halinde en fazla talep hamsi ve palamut üzerinde olduğunu da dile getiren Örgün, "Hamsiye ilgi fazla ancak Karadeniz'de sağanak yağmurlardan sonra hamsi denizin tabanına çekildi. Bu da hamsinin fiyatını yükseltti. İnsanlar hamsinin fiyatının yüksek olmasından şikayetçi ama bizim de yapabileceğim fazla bir şey yok" diye konuştu. Balıkçı esnafı ile büyük marketler arasındaki haksız rekabetten de yakınan Abdullah Örgün, sözlerini şöyle tamamladı: "Özellikle süpermarketler balık fiyatlarını balık halindeki fiyatların altına veriyor. Bu durum balık hallerine olan talebi ve ilgiyi azalttı. Ayrıca marketlerdeki balıklar çok taze olmuyor. İnsanlar marketlerden aldığı balıktan memnun kalmadığı için bu insanların balık tüketme kültürünü azaltıyor. İnsanlar taze balık tüketmek istiyorlar balıklarını halden almalarını öneriyoruz."
Konya Balık Hali'ndeki balık kilo fiyatları ise şu şekilde:
Hamsi: 10 TL
Levrek: 15 TL
Çipura: 15 TL
Kalkan: 60 TL
Barbun: 60 TL
İBRAHİM ÇİÇEKÇİ
FOTO ALTI:
Balıkçı esnafı balık üretiminin artması ve insanların yaz günlerine göre daha fazla balık tüketmesiyle artan işlerinden dolayı yüzleri gülmeye başladı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri