Balıkçı: Cesetleri Gördüm, Donarak Ölmüşler

Rumelifeneri açıklarında kaçak yolcu taşıyan teknenin batması sonucu çok sayıda göçmen denizde kayboldu. Olay yerine ilk gidenlerden balıkçı Emre Can Kolcu, ölü ve yaralıların kıyıya taşınmasına yardım ettiğini söyledi. Tekneye bir...

Rumelifeneri açıklarında kaçak yolcu taşıyan teknenin batması sonucu çok sayıda göçmen denizde kayboldu. Olay yerine ilk gidenlerden balıkçı Emre Can Kolcu, ölü ve yaralıların kıyıya taşınmasına yardım ettiğini söyledi. Tekneye bir geminin çarpmış olabileceğini anlatan Kolcu, cesetlerin kas katı kesildiğini büyük ihtimalle göçmenlerin donarak öldüğünü belirtti.

Sabah saatlerinde Kıyı Emniyeti’ne gelen ihbar ekipleri alarma geçirdi. Rumelifeneri’nde bir teknenin battığı ve çok sayıda kişinin mahsur kaldığı bildirildi. Olay yerine giden Kıyı Emniyeti balıkçıların da yardımı ile hayatını kaybeden 4 kişinin cesedini kıyıya taşıdı. Canlı olarak kurtarılanlar ise olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye sevk edildi. AFAD, UMKE, jandarma ve sağlık ekipleri olay yerinde çalışmalarını sürdürüyor.

'GÖRGÜ TANIĞI YAŞANANLARI ANLATTI'

Olay yerine ilk gidenlerden balıkçı Emre Can Kolcu sabah saatlerinde yaşadıklarını şöyle anlattı: “Balıkçılar denize çıktığında deniz üstündeki insanları gördüler. Üzerlerinden kimilerinin can yelekleri çıkmış kimilerinin çıkmamış. Telsiz anonsu ile biz oraya hareket ettik. Bütün balıkçı teknelerine sahil güvenlik yardım çağrısında bulundu. Yardım çağrısına göre biz de yardım ettik. Herkes aramaya çalıştı. Aralarında canlı vardı. Kimileri ölmüştü. Çantalar bulduk. Afganistan asıllı olduklarını anladık. 2 canlı çıkardık. Titriyorlardı. İki çocuk vardı. Kamarası kırıldı. Işık yakmamışlar sanırım. Tekne 12-14 metre civarındaydı. Hava çok da sert değildi. Boş can yeleği vardı. Panikle atlamışlar galiba. Büyük ihtimal gemi çarpması sonucu batmış olabilir. Bizim bulduğumuz parça da burada. Havadan olmuş olma ihtimali düşük. Kayalıklara çarpma ihtimali de çok düşük. Tekneyi kullanan hakkında bilgi yok. Olay tahminen 3 gibi olmuş. Donarak ölmüşler.”

Öte yandan olay yerine jandarma ve diğer yetkililerin yanı sıra savcı da geldi. Savcılık olayla ilgili incelemesini sürdürürken, cenaze araçları da bölgeye sevk edildi. Cesetlerin ilk incelemelerin ardından otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesi bekleniyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri