Balık kuzeye kaçtı fiyat arttı

Havaların sıcak gitmesi balıkçıları da etkiledi. Balıkçılar, balıkların Karadeniz’in uzak yerlerindeki soğuk sulara kaçtığını ve balıkçılarımızın yetişemediği için fiyatların arttığını söyledi

Havaların sıcak gitmesi bir çok sektörde olduğu gibi balık sektöründe de olumsuz sonuçlar doğurdu. Soğuk suya doğru ilerleyen balıklar Karadeniz’in uzak yerlerine kaçtı. Balıkçılarımız kaçan balıklara yetişemedi. Doğal deniz ürünlerinin çıkmaması talebi yetiştirme ürünlerine yöneltti. Yetiştirme ürünlerinde talebe karşılık verilememesi talebi arttırdı, talep artışı da fiyat artışını beraberinde getirdi. Balıkçılar satışların iyi gitmediğini aktarırken vatandaş da balık fiyatlarının yüksek olasından şikayet etti. Boğaziçi Balıkçılık sorumlusu Recep Kara, “Doğal deniz ürünleri çıkmıyor. Yetiştirme ürünlerde de talebe karşılık verilemiyor. Talep arttıkça fiyatlar da arttı” dedi.

DENİZ SUYU SOĞUMADI

Havanın sektörü etkileyen en önemli faktör olduğun vurgulayan Kara, “Bu sene kar yağmadı. İklim sıcak gitti. Deniz suyu soğumadı. Balıklar sürekli sıcak havadan soğuk havaya akın eder. Ülkemizde deniz suları soğumadı. Balıklar Karadeniz’in kuzeyine gitti. Balıkçılarımız açık denizlere çok çıkamadı ve kaçan balığa yetişemedi. Çıktıklarında ise uzun bir yolculuk yapmaları gerekti. Balığın oradan tezgahları gelme süresi arttı. Kalitesi, lezzeti düştü. Görüntüsü de vatandaşı memnun etmedi. Bir kez balık alan vatandaş memnun kalmadı ve bir daha balık almadı” diye konuştu.

YETİŞTİRMEYE TALEP ARTTI

Doğal deniz ürünlerinde bu tür sıkıntılar yaşandığı için yetiştirme ürünlere talebin arttığını aktaran Kara, “Doğal ürünler tezgahlara çok gelmedi. Gelenler de vatandaşı memnun etmedi. Bu yüzden herkes yetiştirmeye yöneldi ve yetiştirme ürünlerine de talep arttı. Talep artınca fiyatları da arttı” diye konuştu. Kara, balık ihracatı yapıldığı için iç piyasadaki ürünlerin fiyatlarının da arttırıldığını söyledi. Balık fiyatları hakkında bilgi veren kara, “Çupra 25 TL, Somon 20 TL, Sardalye 5-10 TL arası, Alabalık 15 TL, Akdeniz Palamudu 15 TL, İthal Somon 50 TL,  Sazan 15 TL, Göl Levreği 25 TL, Hamsi 15 TL! ifadelerini kullandı.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri