Balık Hali boş kaldı

Hava şartlarının sert geçmesi nedeniyle balıkçı tekneleri balık avlamaya çıkamıyor. Balığın az olması balık fiyatlarını yükseltti. Balığın yüksek olması nedeniyle Balık Hali esnafı sinek avlıyor

Kış mevsimi geldi. Kış mevsiminin gelmesiyle çetin geçen hava şartları deniz kıyılarında avlamaya çıkan balıkçıları zor durumda bıraktı. Aşırı rüzgarın olması balık teknelerinin kıyıda halat atmasına neden oldu. Balıkçıların avlamaya çıkmaması balık fiyatlarının yükselmesine neden olurken Rusya'ya yapılan ihracatın durması bazı balık fiyatlarınında düşmesini sağladı.

BALIKÇILAR AVA ÇIKAMIYOR

Konya Balık Hali esnaflarından Burak Balıkçılığın sahibi Ömer Yavuz, işlerinin oldukça düştüğünü belirtti. Yavuz, “ Balık sezonu açılalı yaklaşık 3 ay oldu. Her sene olduğu gibi bu zamanlarda balık fiyatları arttı. Bu artış rutin bir artış, Bu zamanlarda hava şartları sert olduğu için balıkçılar avlamaya çıkamaz. Fiyatlarımızda en az 2-3 TL gibi bir oynama söz konusu. 20 gün önce hamsinin kilosu 7 TL iken şu anda hamsinin kilosu 10 TL. Çipura ve levrekte bir düşüş var. Bu düşüşün nedeni ise Rusya'ya yapılan ihracatın durması. Rusya'ya yapılan ihracat durunca çipura ve levrekte fiyatlar düştü. Geçen sene bu zamanlar hatta bundan 1 ay önce kilosunu 25 TL'den sattığımız çipurayı şu anda 20 TL'ye satıyoruz. Yine aynı şekilde levreğin kilosunu 25 TL'den satarken şu anda 20 TL'ye satıyoruz. Balık sezonunun açılması ile dükkanımızda ve diğer dükkanlar tüketici en çok hamsi, çinekop ve istavrite ilgi gösterdi. Bu balıkları çok sattık ve satmaya devam ediyoruz” dedi.

UCUZ HAMSİ YEMLİK HAMSİDİR

Ömer Yavuz, hava sıcaklığının normalin üstünde seyrettiğini belirterek şöyle konuştu: “Hava sıcaklığı şu anda normalin üstünde. Balıklar şu anda Rusya'ya doğru yola çıktı. Her sene bu zamanlar balıklar Rusya'ya doğra balıklar yola çıkar. Şu anda Rusya ile aramız kötü olduğu için şu anda tekneler Rusya taraflarında avlama yapamıyor. Böyle giderse halimiz içler acısı hale dönecek. Ortada balık yok şu anda. Balık fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini bir Allah bilir. Allah balığı çok verirse balık bol olur. Allah balık vermezse fiyatlar daha da artar. Vatandaşlar balığı büyük marketlerde daha pahalıya alacağına balık pazarında en temiz ve en hesaplısını almalı. Büyük marketlerin sattığı ucuz balık iyi hamsi değil. Şu anda iyi hamsi 10 TL'ye satılıyor. Ucuz hamsi yemlik hamsidir.”

AHMET SÜTCÜ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri