Balık fiyatlarına 6 gün sonra büyük zam gelecek! İşte nedeni

Kış aylarıyla birlikte balık tüketimi Konya’da arttı. Kadınlar Pazarı esnaflarından balıkçı Veysel Karabayır, “Yılbaşından sonra balığa zam gelecek. Zam geldiğinde müşteri kaybı yaşayacağız” dedi. Zam oranının yüzde 25 olması bekleniyor

Soğuk havaların kendini hissettirmesiyle balık tezgâhlarda yerini aldı. Sağlığa yararlarıyla bilinen balığa yılbaşından sonra yüzde 25 zam gelmesi bekleniyor. Balık tüketiminin kış aylarında arttığını belirten Kadınlar Pazarı esnaflarından Balıkçı Veysel Karabayır, diğer balıkçılara göre daha ucuza sattıklarını vurguladı. Veysel Karabayır, Konyalıların ürünlerde kaliteye ve fiyata önem gösterdiğini kaydetti.

KALİTELİ BALIK SATIYORUZ

Konyalıların balık tüketiminin fazla olduğunu açıklayan Kadınlar Pazarı esnaflarından balıkçı Veysel Karabayır, sezonun başlamasıyla işlerinin açıldığını dile getirdi. Konyalıların balıktan vazgeçemediğini söyleyen Karabayır, “Balık sezonu başladığından itibaren iyiye gidiyor. Elbette bazı zamanlar denizlerde lodos olabiliyor. Bu konuda fiyatlar artabiliyor. Büyük fiyat farkı olabiliyor. Genellikle standart müşterilerimiz geliyor. Hem ucuz hem kaliteli balıkları satışa sunuyoruz. Müşterilerimiz de bundan memnun kalıyor. 50 liraya hamsi, 60 liraya istavrit satıyoruz Konya’da bu fiyatta başka bir yer bulunmuyor. Bizler sürümden kazanıyoruz. Konyalılar soğuk havaların gelmesiyle hemen balığı tüketiyor. Balık soğuk havalarda tüketilir. Bu aylar sezonu açılmış oluyor. Fiyatlar, Alabalık 140, somon balığı 120, levrek ve çupra 200, sazan 100 uskumru 120 liradan satışa sunuluyor” diye konuştu.

Yılbaşından sonra balık fiyatlarına zam geleceğini açıklayan Veysel Karabayır, şunları söyledi: “Yılbaşından sonra balığa zam gelecek. Gelir sabit olmayınca zam gelecektir. Asgari ücrete zam geldiğinde balık ve diğer ürünlerin fiyatları artacaktır. Keşke asgari ücrete zam gelmese ürünlerin fiyatı aynı olarak satışa sunulsa emin olun o şekilde insanlar rahata erecektir. İnsanlar biraz fırsatçılık yapabiliyor. Asgari ücret zammı gelmeden hemen diğer ürünleri zam yapabiliyor. Bu durum çok yanlış. Kimsenin işine bu durum yaramıyor. Çünkü zam geldiğinde müşteri kaybı olacaktır. Zor geçimini sağlayan bir insan balık alamaz. Ama bunlardan sadece hamsi balığı hariç. Hamsi hem ucuz hem lezzetli. 50 liraya hamsi bulmak çok zor diğer esnaflarda. Bu sebep ile her zaman kaliteli ürün satmaya özen gösteriyoruz. İnsanlar farklı balık çeşidi tüketmek istiyor. Ama bu durum çok zor bir durum haline geldi. İnşallah zamlar bir an önce durdurulur. İnsanlar rahat bir nefes alır.”

ALİ GÖZEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri