Bal'dan yeni eğitim sistemine tepki

Bal, eğitim sistemini eleştirerek 4+4+4ün, 'dert+dert+dert' olduğunu söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ortamı at izinin it izine karıştığı şeklinde değerlendirerek, 4+4+4’ün, 'dert+dert+dert' olduğunu ve bu sistemin hem çocuklarda, hem velilerde, hem de toplumda onarılmaz yaralar açacağını aktardı.
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, partisinin ilçe binasında gündemi değerlendirdi. Bal, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Türkiye bu dönem belki de en karanlık günlerini yaşıyor. At izi, it izine karışmış durumda. 2002’yılında bitme noktasına gelmiş olan terör maalesef bu gün yüzlerce eve şehit ateşi düşürmüş, milletimizi yasa boğulmasına meydan vermiştir. Oslo’da yapılan anlaşmaların bir doğal sonucu olarak ortaya çıkan bu tablo, iktidarın iç ve dış işlerindeki başarısız basiretsiz, beceriksiz, bilgisiz, yönetimleri sonucu ülkeye büyük zararlar verdiğinin farkında mıdır bilmiyorum? Eğer farkında olarak yapılıyorsa bunu delalet ve hatta hıyanet içerisinde hareket ettiklerini söylemekte sakınca görmüyorum. Komşularla Sıfır sorun gibi aptalca bir politik söylevle göreve gelenler, Türkiye’yi ABD ve BOP eş başkanı olmakla övünenlerin yanlışlıkları sonucu dört tarafı Türkiye düşmanı haline gelmiş ülke konumuna sokmuşlardır” şeklinde konuştu.

“MİLLETİMİZİ ÇOK VAHİM OLAYLAR BEKLİYOR”
Türkiye’nin terörle mücadelede yaptığı yanlışlıkların bir sonucu olarak bu gün çok sayıda şehit haberleri ile ülkenin kan ağladığına dikkat çeken Faruk Bal, “Yanlış uyum yasaları ve uydurma bir Kürk Açılımı gibi gündemlerle, can çekişen terör odaklarına yeniden dirilme, kendini geliştirme, lojistik destek ve yandaş bulmalarına imkan sağlayacak bir süreç yaşatan AK Parti iktidarı, PKK ile devletin muhatap almasını sağlayarak doğu ve güneydoğu Anadolu da güç bulmalarına, belli bölgelerde hükümranlık sürmelerine neden olmuşlardır. Foça’da, Antep’te yapılan eylemlerle biz sadece doğuda değil, en batıda bile eylem yapabiliriz, mesajını vermeye çalışan PKK, yol keserek kendilerini daha terör örgütünden ayrıştıramayan milletvekilleri ile kucaklaşarak, bir milletvekilinin ise niçin ve nasıl kaçırılıp serbest bırakıldığı hala kafalarda soru işareti yaşatan olaylarla da, biz bu bölgede bir gücüz demelerine imkan sağlan yine yanlış terörle mücadeleyi benimseyen AK Parti’nin eseridir. Korkarım ki, bu gelişmeler ışığında çok daha vahim olaylar milletimizi beklemektedir” diye konuştu.

“4+4+4’E KARŞI ÇIKTIK, ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Toplumsal olarak en büyük tahribatın ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaşatıldığını söyleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Bal, “4+4+4 denilen ancak 'dert+ dert+ dert' olarak algılanan yeni sistemin, hem öğrenciler, hem veliler, hem de toplum yönünden nasıl bir sakınca taşıdığını bile görmeyen AK Parti iktidarının siyasal söylevlerle gündeme getirildiği bu uygulamaya MHP olarak karşı çıktık ve çıkmaya da devam edeceğiz. Bazı AK Partili vekillerin yüksek sesle dillendirdiği gibi bu sistem eğer sadece İmam Hatiplerin önünü açmak için yapılıyorsa, MHP olarak bunu açıkça eğitim sisteminde onarılmaz yaralar açmadan yapılması için destek veririz. Tıpkı Kur’an-ı Kerim’in seçmeli ders olarak okutulması için verilen teklife destek verdiğimiz gibi. Ama 4+4+4 sistemi Türkiye’yi aydınlığa değil, geleceğini karartmaya yönelik bir sistemdir” dedi.

“YEREL YÖNETİMLER YASASI TEHLİKELİ”
Yerel Yönetimler Yasası olarak gündeme getirilen ve toplumda Büyükşehirler Yasası olarak dillendirilen çalışmanın ise Türkiye’nin eyaletlere bölünmesinin önünü açan son adım olduğuna işaret eden Faruk Bal, “Bu yasa son derece tehlikeli bir yasa çalışmasıdır. PKK’nın desteklediği ve Oslo’da dile getirilen bir çalışmadır. Bu Yerel Yönetimler Yasası ile belediyeler güçlendirilmeyecek, aksine merkeze bağlı hale getirilerek işlerlikleri kısıtlanacak. Konya ölçekli olarak bakarsak, Ereğli ve diğer 31 belediye hiçbir projeyi ve hatta bina ruhsatları dahil Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılırken, sadece temizlik hizmetleri yerel yönetimlerce gerçekleştirilecek. Bun9u Doğu ve Güneydoğu olarak bakacak olursak karşımıza çıkan tabloda Diyarbakır, Van, Mardin gibi Büyükşehir Belediyelerine ek birkaç tane daha büyükşehir belediyesi çıkacak ve bu belediyelerin her biri ayrı bir otonoma sahip olacağı için eyalet sisteminin temelini oluşturacak. Bu bile başlı başına ayrışma ve yıkım projesidir. AKP’nin bu oyununa dur demek için MHP olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, daha sonra Ereğli’ye bağlı beldeleri ziyaret etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri