BAL’da zorlu hafta

Lig 2.'si Sarayönü kendi sahasında Kayseri Yolspor ile karşılaşacak. Zirveyi yakından takip eden Çatalhöyük Çumra deplasmanda Alpin Pozantı ile karşılaşırken, Selçuklu ise Niğde’ye konuk olacak

Bölgesel Amatör Futbol Lig (BAL) 5. Grup’ta şampiyonluk heyecanı bugün oynanacak 11. hafta maçlarıyla devam edecek. Temsilcilerimizden 2’si deplasmanda, 1’i kendi sahasında galibiyet arayacak. Zirvenin en yakın takipçisi Sarayönü Belediyespor taraftarı önünde düşme hattında yer alan Kayseri Yolspor ile karşılaşacak. Sarayönü İlçe Stadı’nda oynanacak mücadele saat 13.30’da başlayacak. Karşılaşmayı İbrahim Deniz yönetecek. Deniz’in yardımcılığını Süleyman Altınkurt ve Zekeriya Özdemir yapacak. Sarayönü evinde kazanarak zirve yarışında fire vermek istemiyor.
Sarayönü Belediyespor Antrenörü Niyazi Kart, BAL Ligi'nde Konya'nın en istikrarlı takımı olduklarını söyledi. Her sezon olduğu gibi bu sezonda zirve için mücadele ettiklerini ifade eden Kart; “Bugün ligin alt sıralarında bulunan Kayseri Yolspur'u kendi saha ve seyircimiz önünde konuk edeceğiz. Zirve yarışından kopmamak ve yarışı sonuna kadar sürdürmek için mutlaka kazanmamız gereken bir maça çıkacağız. Maçlar kağıt üzerinde kazanılmıyor. Rakibimizin durumuna baktığımızda zorluk derecesi biraz daha yüksek bir maç olacağı görüntüsü ortaya çıkıyor. Bunun için rakibimizi ciddiye alıyor ve mutlaka kazanmak istiyoruz. Evimizde oynamanın getirdiği avantajı iyi kullanarak üç puanı alacağımıza inanıyorum” dedi.

Şampiyonluk mücadelesi veren diğer temsilcimiz Çatalhöyük Çumra Belediyespor deplasmanda sondan birinci sırada yer alan Alpin Pozantıspor ile karşı karşıya gelecek. Pozantı İlçe Stadı’nda yapılacak maç 13.30’da başlayacak. Çatalhöyük Çumra’nın favori gösterildiği karşılaşmayı Gökmen Karataş yönetecek. Karataş’ın yardımcılığını Resul Özdemir ve Engin Tamuca üstlenecek. Zirvenin 3 puan gerisinde yer alan Çatalhöyük Çumra Belediye galibiyetle dönerek şampiyonluk yolunda bir engeli daha geçmeyi hedefliyor.

Çatalhüyük Çumra Belediyespor Kulüp Başkanı Ahmet Şen, ligin zirvesi için mücadele ettiklerini söyledi. İyi bir ekip olduklarını ifade eden Şen; “Alpin Pozantı ligin alt sıralarından kurtulmak isteyen bir ekip. Bizde zirve mücadelesini ligin sonuna kadar sürdürmek istiyoruz. Bu açıdan bakıldığında oldukça zorlu bir mücadele olacak. Ancak rakibimizin durumu bizi ilgilendirmiyor., Biz kazanarak evimize dönmek istiyoruz. Bunu başarabilecek güçte bik takım olduğumuza inanıyorum” diye konuştu.

Alt sıralarda yer alan temsilcimiz Selçuklu Belediyespor da deplasmanda Niğde Belediyespor karşısında ter dökecek. 5 Şubat Şehir Stadı’nda oynanacak ve saat 13.30’d start alacak maçta Erdal Yılmaz düdük çalacak. İlhan Güldoğan ve Mehmet Ali Özmenteş yardımcı hakem olarak görev yapacak. Selçuklu Belediye, beşinci sıradaki rakibini mağlup ederek tehlikeli bölgeden tamamen uzaklaşmak istiyor.

BAL'da mücadele eden Selçuklu Belediyespor futbol takımında son iki haftada alınan puanlarla yüzler gülüyor. Mavi-beyazlılar ligin son maçında sahasında aldığı galibiyetle güven kazanarak kalan maçlara umutla bakmaya başladı. Akdeniz Belediyespor karşısında alınan galibiyet ile taraflarını memnun eden Selçuklu'da, Niğde deplasmanından galip dönmek için hesap yapılıyor. Ligin 10.sırasına yerleşen mavi-beyazlılar gelecek için umut taşırken, bugün karşılaşacağı ve ligin zirvesine göz diken rakibi Niğde Belediyespor'u yenerek yaşadığı kayıpları telafi etmek istiyor.
Öte yandan ligin 11. hafta heyecanı bugün oynanacak maçlarla tamamlanacak. Tamamı saat 13.30'da oynanacak olan maçların programı ise şöyle: Mersin Büyükşehir Belediylesi Meskispor-Karaman Belediyespor, Sarayönü Belediyespor-Kayseri Yolspor, Ceyhanspor-Nevşehir Gençlikspor, Alpin Pozantı Gençlik ve Spor-Çatalhüyük Çumra Belediyespor, Akdeniz Belediyespor-Adana Gençlerbirliği, Niğde Belediyespor-Selçuklu Belediyespor, Kocasinan Şimşekspor- Toroslar Belediyespor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri