BALda sınıfta kaldık

Deplasmanlı Bölgesel Amatör Ligde Konya 6. grupta 3 takım ile mücadele etti. Ancak sezon sonunda iki takım bu lige veda etti. Grupta kalan tek takım olan Sarayönü Belediyespor ise ligi orta sıralarda
TFF tarafından bu sezon ilk defa uygulamaya konulan Deplasmanlı Bölgesel Amatör Ligde Konya 6. grupta 3 takım ile mücadele etti. Ancak sezon sonunda iki takım bu lige veda etti. Grupta kalan tek takım olan Sarayönü Belediyespor ise ligi orta sıralarda bitirdi. Sarayönü Belediyespor sezon başında zirve yarışı verdiği ligin 2. yarısında müthiş bir düşüş yaşadı. Yeşil-siyahlı ekip ilk yarıda topladığı puanları 2. yarı cömertçe dağıttı.  Sezon boyunca 22 karşılaşma oynayan Sarayönü Belediyespor bu maçlarda 6 galibiyet 11 beraberlik 5 yenilgi aldı. Yeşil-siyahlı ekip bu maçlarda 32 gol atarken kendi kalesinde 31 gol gördü. Sarayönü Belediyespor önümüzdeki sezonda bu ligdeki mücadelesine devam edecek.
Konya Gençlerbirliği ve Çatalhöyük Çumra Belediyespor ise ilk defa mücadele ettikleri bu ligde başarısız oldular ve son 2 sırayı alarak lige veda ettiler. Çumra ekibi ligde oynadığı 22 maçta 3 galibiyet 5 beraberlik 14 yenilgi aldı. Yeşil-Kırmızılı ekip bu maçlarda 16 gol atarken kendi kalesinde 42 gol gördü. Konya Gençlerbirliği ise yeni ismi ile ilk defa mücadele ettiği ligde aradığı başarıyı bulamadı. Siyah-beyazlı ekip 22 maçta sadece 2 galibiyet alabildi. Kalan maçların 7’sinde rakipler ile berabere kalan Konya Gençlerbirliği 13 maçta ise sahadan puansız ayrıldı. Siyah-beyazlı ekip sezon boyunca rakip filelere 17 gol atan siyah-beyazlılar kendi kalesinde 49 gol gördü. Konya takımları bir sezon boyunca zirve mücadelesi vermek yerine küme düşmemek için mücadele ettiler ancak bunda da başarılı olamadılar.
BEYŞEHİR VE SELÇUKLU BELEDİYESPOR BAL’DA
Deplasmanlı Bölgesel Amatör Lig 6. grupta mücadele eden Konya Gençlerbirliği ve Çatalhöyük Çumra Belediyespor’un küme düşmesi ile birlikte Süper Grupta ilk iki sırayı alan Beyşehir Belediyespor ve Selçuklu Belediyespor direkt BAL’a yükseldi. Konya ekiplerinden birisi daha kümede kalmış olsaydı. Selçuklu Belediyespor kümede kalan ekip ile play-off mücadelesi oynayacaktı. Ancak 2 Konya ekibi de sıralamada son iki basamakta yer alarak lige veda etti. Yeni sezonda bu ligde Selçuklu Belediyespor, Sarayönü Belediyespor ve Beyşehir Belediyespor takımları mücadele edecek. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri