BAL'da Konya derbisi

BAL'da mücadele eden temsilcilerimiz Selçuklu Belediye ve Çatalhöyük Çumra Belediyespor bugün Selçuklu Belediyesi Stadında karşı karşıya gelecek. Mücadele saat 14.30'da başlayacak.

Bölgesel Amatör Lig 5. Grupta mücadele eden temsilcilerimiz bugün sezonun 2. maçlarını oynayacak. Sezonun 2. hafta maçında ilk Konya derbisi yaşanacak. Bu maçta Selçuklu Belediyespor ile Çatalhöyük Çumra Belediyespor karşı karşıya gelecek. Bugün Selçuklu Belediye Sahasında oynanacak mücadele saat 14.30'da başlayacak. Müsabakayı İzmir Bölgesinden Halil Umut Meler yönetecek Meler'in yardımcılıklarını Denizli Bölgesinden Hakan Akyol ve Volkan Çalhan yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Konya Bölgesi Hakemi İ. Alper Gümüş. Selçuklu Belediyespor deplasmanda Adana Gençlerbirliğini 2-1'le geçerken ilk maçlarını evlerinden oynayan Çatalöhüyk Çumra Belediyespor Toroslar Belediyespor'u 3-1, Sarayönü Belediyespor ise Alpin Pozantı'yı 2-1'le geçerek sezona galibiyetle başlangıç yaptı. Selçuklu Belediyespor bu yıl ligde 2. sezonunu geçiricek.

Geçtiğimiz sezon ligi orta sıralarda bitiren ve Karapınar Belediyespor ile Play-Off maçı oynayan mavi-beyazlı ekip bu maçı kazanarak lige tutunmayı başarmıştı.Selçuklu Belediyespor Kulübü futboldan sorumlu yöneticisi Ramazan Yaşar, iyi hazırlandakları lige Adana deplasmanında arzu ettikleri başlangıç yaptıklarını söyledi. Ramazan Yaşar, “Ligin ilk karşılamasında Adana Gençlerbirliği gibi iyi bir ekiple deplasmanda karşılaştık. Sezona iyi hazırlanan takımımız bu zorlu deplasmanda mücadelenin ilk yarısında bulduğu gollerle rahatladı ve mücadeleyi dengeli bir şekilde sürdürdü. Karşılaşmanın son dakikalarında basit bir hata sonucu kalemizde gördüğümüz golle maçtan 3 puanlü ayrıldık.

Ligin ikinci haftasında sahamızda Çatalhüyük Çumra Belediyespor takımını konuk edeceğiz. Ekibimiz bu zorlu mücadelenin hazırlıklarına devam ediyor. Ligde ilimizi temsil eden bir diğer takımlarımızdan biri olan Çatalhüyük Çumra Belediyespor da ligde oldukça iddialı bir ekip. ancak bizte takımımıza güveniyoruz ve kendi sahamızda oynamanın avantajını iyi kullanarak maçtan galip ayrılmak ve liderliği ele geçirmek istiyoruz. Zorla maçta her iki takıma da başarı diliyor ve herşeyden önce centilmence bir mücadele olmasını diliyorum." dedi.

Çatalhöyük Çumra Belediyespor ise 1 sezon aradan sonra tekrar döndüğü Bölgesel Lige galibiyetle başladı. Çumra ekibi sahasında Toroslar Belediyespor'u 3-1 gibi farklı bir skorla geçerek ilk hafta sonunda liderlik koltuğuna oturdu. Çatalhöyük Çumra Belediyespor, tekrar dönüş yaptığı Bölgesel Amatör Ligde yeni sezonda başarılı olarak 3. Lige yükselmenin hesaplarını yapıyor. Bölgesel Lig uygulamasının başladığı tarihten buyana Konya'yı bu ligde temsil eden Sarayönü Belediyespor da yeni sezona galibiyetle başlangıç yaptı.

Yeşil-siyahlı ekip sahasında Alpin Pozantı Gençlikspor ile karşılaştı ve rakibini 2-1'le geçti. Sezona iyi başlayan Sarayönü Belediyespor sezonun 2. hafta maçında Akdeniz Belediyespor deplasmanına gidecek. Akdeniz Belediyespor ilk maçında Mersin Büyükşehir Belediyesi Meskispor'a 1-0 yenildi.Ligde 2. Hafta programı ise şu şekilde: Selçuklu Belediyespor-Çatalhüyük Çumra Bld, Alpin Pozantı Gençlik-Ceyhanspor, Akdeniz Belediyespor-Sarayönü Belediyespor, Niğde Belediyespor -Mersin BŞB Meskispor, Kocasinan Şimşek-Karaman Belediyespor, 68 Yeni Aksaray-Kayseri Yolspor, Toroslar Belediyespor- Nevşehirspor Gençlik.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri