BAL’da ilk yarı bitti

Bu sezon ilk defa uygulanan BAL liginde 2010-2011 sezonun ilk yarısı tamamlandı. Sarayönü Belediyespor başarısı ile bu grupta dikkat çeken tek Konya takımı oldu
Deplasmanlı Bölgesel Amatör Liginde 2010-2011 sezonunun ilk devresi hafta sonu oynanan karşılaşmalar ile tamamlandı. Ligde mücadele eden Konya takımları arasında Sarayönü Belediyespor başarısı ile dikkat çekti. Diğer Konya takımları Konya Gençlerbirliği ve Çatalhöyük Çumra Belediyespor ise ligin ilk yarısında hayal kırıklığı yaşattı. Geçtiğimiz hafta sonu oynanan karşılaşmalar ile tamamlanan sezonun ilk yarısında Konya Gençlerbirliği hiçbir maçını kazanamadı. Ligin dibine demir atan siyah-beyazlı ekip devrenin son maçında sahasında Nevşehir Narspor ile karşılaştı. Ligin dibine demir atan bir başka ekip olan Nevşehir temsilcisi ilk galibiyetini Gençlerbirliği karşısında aldı. Temsilcimiz bu maçta kalesinde tam 3 gol gördü. Lige büyük umutlarla başlayan Konya Gençlerbirliği ilk devrede istediği sonuçları bir türlü alamadı. Sezonun ilk devresinde kötü günler geçiren siyah-beyazlı ekip yönetimi takımı ligden çekilmeyi bile düşündü. Ligde 10 maç oynayan Gençlerbirliği bu karşılaşmalarda sadece 4 beraberlik aldı. Siyah-beyazlı ekip diğer 6 maçında ise sahadan yenilgi ile ayrıldı. Bu maçlarda rakiplerine 8 gol atan temsilcimiz kalesinde ise 26 gol gördü. Konya Gençlerbirliği ligdeki en farklı yenilgisini ise 11-1’lik skorla aldı. Siyah-beyazlı ekip bu yenilgisini 4. hafta Manavgat Evrensekispor deplasmanında aldı.  Gençlerbirliği ligin ilk devresini 4 puanla 11 sırada tamamladı.  Ligin son sırasında ise temsilcimizi yenen ve puanını 4’e yükselten Narspor yer alıyor.
ÇUMRA İLKYARIYI MORALLİ TAMAMLADI
BAL 6. Grupta bir başka aradığını bulamayan takım ise Çatalhöyük Çumra Belediyespor. Lige büyük umutlarla başlayan Çumra ekibi  10. haftaya kadar galibiyet yüzü görmedi. 9 hafta boyunca sadece 2 puan toplayan  Çatalhöyük Çumra Belediyespor 10. haftada sahasında Narspor’u  4-1 yenerek galibiyet hasretine son verdi. Kırmızı-yeşilli ekip aldığı bu galibiyetle moral buldu ve ilk devrenin son maçında güçlü Toroslar Belediyespor’u da  1-0 ile geçerek arka arkaya ikinci galibiyetini alarak devreyi moralli kapattı.
SARAYÖNÜ BELEDİYESPOR 3. LİGE KOŞUYOR
Ligin ilk yarısında Konya takımları arasında en başarılı ekip Sarayönü Belediyespor oldu. İlk yenilgisini  devrenin son maçında deplasmanda Akdeniz Belediyespor’a karşı aldı. Yeşil-siyahlı ekip aldığı bu yenilgiye rağmen  ikinci sıradaki yerini korudu.  Saröyün Belediyespor oynadığı 11 maçta 6 galibiyet 4 beraberlik 1 de yenilgi alarak 22 puan topladı. Lider  Manavgat Evrensekispor ile arasında 1 puan bulunan yeşil-siyahlı ekip ikinci yarı bu farkı kapatarak 3. lig kapısını aralamak istiyor.
Bölgesel Amatör Küme Futbol Ligi 6. Grupta 11.haftada alınan toplu sonuçlar ise şöyle: Konya Gençlerbirliği-Narspor:0-3, 68 Yeni Aksaray-Karaman Gençlerbirliği:4-1, Niğde Belediyespor-Demre Belediyespor:1-1, Manavgat Evrenseki-Anamurspor:0-0, Akdeniz Belediyespor-Sarayönü Belediyespor:2-1, Çatalhüyük Çumra Belediyespor-Toroslar Belediyespor:1-0 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri