BALda hayal kırıklığı

Bu sezon ilk defa uygulanan Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Konya takımları bekleneni veremedi. İki takım alt sıralarda mücadele ederken bir takım ise orta sıralarda yer aldı
Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bu sezon ilk defa uygulamaya konulan Bölgesel Amatör Ligde 17. hafta geride kaldı. 6. grupta mücadele eden Konya takımları ilk defa uygulamaya konulan bu ligde istenilen başarıyı gösteremedi. Sezonun ilk yarısında Sarayönü Belediyespor’un liderlik mücadelesi içinde olması Konya spor kamuoyunu sevindiriyordu. Ancak son haftalarda yeşil-siyahlı ekibin gösterdiği performans zirveden uzaklaşmasına neden oldu. Sarayönü Belediyespor son olarak grubun son sırasında yer alan Narspor ile 3-3 berabere kaldı. Sarayönü Belediyespor 5 oyuncusundan yoksun maça çıkan ve ligde sadece 2 galibiyeti bulunan Narspor karşısında önce 3-1 yenik duruma düştü. Yeşil-siyahlı ekip ikinci yarı bulduğu 2 golle 1 puanı zor kurtardı. Yeşil-siyahlı ekip aldığı bu beraberlikle puanını 27 yaptı ve haftayı 6. sırada tamamladı.
Bu grupta sezon başından bu yana hayal kırıklığı yaşatan Konya Gençlerbirliği ise son iki haftada 4 puan aldı. Ligde 15 hafta boyunca galibiyet yüzü göremeyen siyah-beyazlı ekip 16. haftada ilk galibiyetini aldı. Gençlerbirliği 17. hafta maçında ise sahasında Toroslar Belediyespor ile 1-1 berabere kalarak puanını 9 yaptı ve haftayı son sıranın bir basamak üzerinde 11. sırada tamamladı. Kalan haftalarda siyah-beyazlı ekibin çıkışını sürdürüp sürdürmeyeceği taraftarlar arasında merak konusu oldu.
Bu grupta mücadele eden bir başka Konya temsilcisi Çatalhöyük Çumra Belediyespor da beklenenin altında bir performans sergiledi. Çumra ekibi 17 maçta 3 galibiyet 4 beraberlik 10 yenilgi aldı. Yeşil-kırmızılı ekip topladığı 13 puanla 10. sırada yer aldı.
Konya ekiplerinin BAL’da ki bu başarısızlığı tüm taraftarları üzdü.
BAL 6. Grupta oynanan 17. hafta karşılaşmaları sonrasında alınan sonuçlar şu şekilde: Konya Gençlerbirliği Spor 1-1 Toroslar Belediyespor, Narspor 3-3 Sarayönü Belediyespor, Karaman Gençlerbirliği Gençlik Ve Spor 2-2 Anamur Belediyespor, Niğde Belediyespor 1-3 Manavgat Evrenseki Spor, 68 Yeni Aksaray Spor 3-2 Akdeniz Belediyespor, Demre Belediyespor 3-0 Çatalhöyük Çumra Belediyespor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri