BAL'da 160 takım mücadele edecek

Bölgesel Amatör Lig'de 2012-2013 sezonu katılım başvuruları tamamlandı.

Bölgesel Amatör Lig’de 2012-2013 sezonu katılım başvuruları tamamlandı. BAL’da 160 takımın başvurusu kabul edildi. Bu takımların 82’sini geçen yıl Bölgesel Amatör Lig’de yer alan ekipler oluştururken, 67 takım ilk kez BAL’da oynamanın heyecanını yaşayacak. 11 ekip ise geçen sezon Spor Toto 3. Lig’den BAL’a düştü. Konya Bölgesel Amatör Ligde 3 takımla temsil edilecek Sarayönü Belediyespor bu ligde 3. sezonunu yaşayacak. Ligde 3. sezonlarını yaşacaklarını dile getiren Kart, “Takımdan giden ve takımımıza katılan yeni arkadaşlarımız var. 2 sezondur grup şampiyonluğunu şanssız bir şekilde kaçırıyoruz. Yeni sezonda başarılı bir Sarayönü Belediyespor izletmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 22 Eylül tarihinde ligin başlaması planlanıyor. O güne kadar en güzel şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sezona güzel bir başlangıç yapmak istiyoruz. Bunun için disiplinden ödün vermeden sıkı ve gerektiği gibi çalışacağız” dedi.

Bu yıl ligde 2. sezonunu geçirecek olan Selçuklu Belediyespor’da yeni sezon için hazırlıklar sürüyor. Yeni sezon çalışmaları için bayramdan sonra toplanmayı planlayan mavi-beyazlı ekipte transfer çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde seçme yapan Selçuklu Belediyespor’un bu seçmelerine yaklaşık 90 sporcu katıldı. Teknik ekip burada beğendiği oyuncularla görüşme yapacak. Bu oyuncularla anlaşma sağlandığı takdirde imzaların atılacağı belirtildi. Bu oyuncuların dışında beş oyuncuyla görüşen mavi-beyazlı ekibin bu oyuncularla prensipte anlaştığı ve imzaların önümüzdeki günlerde atılacağı belirtildi.

Selçuklu Belediyespor’un teknik direktörü Recep Alkan, yeni sezon hazırlıklarına bayram sonrası başlayacaklarını ifade etti. Alkan, “Transfer çalışmalarımız sürüyor. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız seçmelerde beğendiğimiz oyuncular var. Bu oyuncularla görüşeceğiz. Anlaşma sağladığımız takdirde bu arkadaşlar yeni sezonda bizimle birlikte olacaklar. A takımımızı altyapıdan da oyuncularımızla takviye ettik. Selçuklu Belediyespor olarak amacımız ligde Konya’yı ve Selçuklu’yu en iyi şekilde temsil etmek” diye konuştu. Bu ligin ilk sezonunda mücadele eden ancak başarısız sonuçlar alarak küme düşen Çatalhöyük Çumra Belediyespor yeni sezonda tekrar bu ligde mücadele edecek. Bu sezon daha başarılı olmak isteyen kırmızı-yeşilli ekip transfer çalışmalarını sürdürüyor.

2012-2013 Sezonu Bölgesel Amatör Lig Statüsü ile grupların belirlenmesi ve müsabaka başlama tarihleri ise saha denetimlerinin tamamlanmasından sonra açıklanacak.

TFF tarafından bu sezon 3. kez uygulanacak BAL'da, federasyon takımlara ulaşım ve konaklama katkı payı verecek. BAL'da yer alan takımların belediye ve büyükşehir belediye sınırları dışında oynayacakları deplasman maçları için, kara yolu ile gidilen her kilometre başına 1,5 lira katkı payı ödenecek. TFF, ulaşım katkı payının yanı sıra, tek yönde 200 kilometre ve üzerindeki mesafeye deplasmana gidecek takımlara ayrıca konaklama desteği olarak bin lira katkı payı verecek. Bunun yanı sıra, lige katılacak takım başına 10 bin liralık maddi yardım yapacak olan federasyon, ayrıca her kulübe aylık 400 liradan 4 bin 800 liralık antrenör desteği sağlayacak. Öte yandan, BAL'da mücadele edecek her takımın 24 oyuncusu ve 1 teknik adam için yaptırılacak sezonluk ferdi kaza sigortası TFF tarafından karşılanacak ve böylece her takıma yapılan destek miktarı 35 bin lirayı bulacak. 2012-2013 sezonu Bölgesel Amatör Lig Statüsü, grupların belirlenmesi ve müsabaka başlama tarihleri, saha denetimlerinin tamamlanmasından sonra açıklanacak.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri