Balbay: Türkiye'de Medya Dördüncü Güç Olma Özelliğini Kaybetti

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir Milletvekili ve gazeteci-yazar Mustafa Balbay, Türkiye'de medyanın dördüncü güç olma özelliğini kaybettiğini ifade ederek," Artık günümüzde bütün gücü kendinde toplayan güçlülerin medya gücü var....

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir Milletvekili ve gazeteci-yazar Mustafa Balbay, Türkiye'de medyanın dördüncü güç olma özelliğini kaybettiğini ifade ederek," Artık günümüzde bütün gücü kendinde toplayan güçlülerin medya gücü var. Medya gücüyle insanları istedikleri gibi şekillendiriyorlar. Onun için doğru bilgiye ulaşmak için çok okumak lazım." dedi.

Antalya'nın Manavgat ilçesine tatile gelen Balbay, gazetecilerle buluştu. Ülke medyasında tekelleşmenin hakim olduğunu savunan Balbay, bununda toplumun doğru ve sağlıklı bilgi edinmesini engellediğini söyledi. Gazetecilikte duayen gördüğü ağabeyim dediği merhum Uğur Mumcu'nun ''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz' dediğini hatırlatan Balbay, tekelleşen medyanın toplumun doğru bilgi sahibi olmasını ve ülke gerçeklerini öğrenmesini engellediğini kaydetti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir konuşmasının 23 televizyon kanalı tarafından canlı yayınlandığını hatırlatan Balbay, "Dünyada ülkelerin harita şekilleri artık eskiden olduğu gibi topla tüfekle değil, medya gücüyle şekilleniyor. Ülkemizde medya dördüncü güç olma özelliğini kaybetti. Artık günümüzde bütün gücü kendinde toplayan güçlülerin medya gücü var. Medya gücüyle insanları istedikleri gibi şekillendiriyorlar. Onun için doğru bilgiye ulaşmak için çok okumak lazım." diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri