Balam Kreş bilgilendirdi

Balam Kreş ve Ana Okulunda ailelere çocukların olumsuz davranışları ve çocuk eğitiminde ailelere düşen görevler hakkında bilgi verildi.
 Seminere katılan aileler sohbetten duydukları memnuniyeti dile getirerek, seminerden çok istifade ettiklerini söyledi. Psikolog Danışman Bayram Soydan, verdiği seminerde, “Çocukta bir davranış bozukluğu varsa çocuğun bir ilgiye ihtiyacı vardır” diyerek aileleri çocukların eğitimi ve davranışları konusunda bilgilendirdi.
Çocukta davranış bozukluklarının nedenlerini dikkat çekmek, ebeveynlere karşı güç kazanma isteği, intikam alma isteği ve yetersizliği olarak ifade eden Bayram Soydan, “Davranış bozukluğu varsa çocuğun bir ilgiye ihtiyacı var demektir. Çocukların davranış bozukluklarını ortadan kaldırmak için; karşılıklı saygı, çocuğa zaman ayırmak, cesaretlendirmek ve sevgiyi anlatarak onlarla ilişki kurulmalıdır” dedi.
Ailenin çocuklar üzerindeki etkisine de değinen Soydan, şunları söyledi: “Bugün ailelerde iyi niyetle de olsa yapılan yanlışlar var. Çocuklar bu yanlışları hemen değerlendirmektedir. Çocuklar dikkat çekmek için bazı olumsuz davranışlar sergilemektedirler. Ailede sevginin çok, disiplin veya eğitimin gevşek olduğu durumlarda çocuk doyumsuz olur ve yanlış davranışlar sergiler. Aşırı sevgi ve sıkı eğitim olan ailelerde yetişen çocuklar ise büyüdüklerinde mutsuz olurlar. Sevginin yetersiz disiplinin aşırı olan ailelerde ise çocuk büyüdüğünde antisosyal bir kişilik geliştirecektir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri