BAL'a Sarayönü damgası

BAL 5. grupta mücadele eden Konya temsilcileri arasında haftayı tek galibiyetle kapatan lider Sarayönü Belediyespor oldu.

Selçuklu Belediyespor ve Çatalhüyük Çumra Belediyespor ise rakiplerine yenildi. Bölgesel Amatör Lig 5. grupta sezonun 13. hafta maçları pazar günü oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. Haftaya lider giren temsilcimiz Sarayönü Belediyespor sahasında takipçisi Mersin Büyükşehir Belediyesi Meskispor'u konuk etti. Yeşil-siyahlı ekip rakibini 1-0 yenerek zirvedeki yerini korudu. Sarayönü Belediyespor aldığı bu galibiyetle puanını 29 yaparken şampiyonluk yolunda en önemli bir engeli geçmiş oldu. Zirve takipçisi olan diğer temsilcimiz Çatalhüyük Çumra Belediyespor ise grupta zirve mücadelesi veren bir başak takım olan Niğde Belediyespor'a deplasmanda konuk oldu.
Kırmızı-yeşilli ekip rakibine 1-0 yenildi. Çatalhüyük Çumra Belediyespor aldığı bu yenilgi ile zirvedenr uzaklaşırken Niğde Belediyespor ise puanını 24 yaparak 2. sıradaki yerini koruyarak Sarayönü Belediyespor'un en yakın takipçisi olmaya devam etti. Ligdeki tek merkez temsilcisi olan Selçuklu Belediyespor ise sezonun 13. hafta maçında deplasmanda 68 Yeni aksaray Belediyespor'a konuk oldu. Mavi-beyazlı ekip rakibine 1-0 yenildi. Son dakikalarda yediği golle karşılaşmadan yenilgi ile ayrılan Selçuklu Belediyespor 15 puanda kaldı. Haftalardır topladığı puanlarla yüzü gülen mavi-beyazlı ekip Aksaray deplasmanında aradığı puan ve puanları bulamadı. Ligin iddialı ekipleri arasında yer alan 68 Yeni Aksarayspor ile maç boyunca başa baş oyun sergileyen ve rakibine öne geçme fırsatı vermeyen Selçuklu Belediyespor, maçın son dakikalarında kalesine yakın yerden kullanılan serbest vuruş organizasyonunda gole engel olamadı ve uzun bir aradan sonra ilk puan kaybını yaşadı.

Selçuklu Belediyespor Futbol Takımı Antrenörü Recep Alkan, haftalardır iyi futbol oynayarak puan yada puanlar toplayarak ligde tırmanışa geçtiklerini ve bu güzel gidişe Aksaray'da ara vermek zorunda kaldıkları için üzgün olduklarını söyledi. Alkan, "Son haftalarda oldukça güzel bir gidişat yakalamıştık. Güçlü rakibimiz Aksaray karşısında oldukça iyi mücadele ettik. ancak maçın son dakikalarında kullanılan bir serbest vuruşta savunmada basit hata yaparak kalemize giden topa engel olamadık ve maalesef deplasmandan puansız ayrılmak zorunda kaldık. Şimdi ligin ilk yarısını bitimine 2 hafta kaldı. Bu hafta oynayacağımız maçın ardından sonraki hafta bay olduğumuz için maç yapmayacağız ve ardından ligin ilk yarısı bitecek. Bu arada takımımızla birlikte en iyi şekilde hazırlanarak eksiklerimizi giderecek ve ligin ikinci yarısında daha iyi olmak için çalışacağız" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri