Bal: Yeni Kürt devleti kurulacak

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, İsrail'in dostu olan yeni bir Kürt devleti oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.

Milliyetçi Haraket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Faruk Bal, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunmak için MHP il binasında basın toplantısı düzenledi. Türkiye'de yaşanan olayları değerlendiren Bal, bu olayların İsrail'e dost olan, onun düşman kabul ettiği ülkeleri de kendisine düşman kabul edilecek yeni bir Kürt devltenin oluşturulmaya yönelik olduğunu söyledi. Türkiye'de 3 olayın arka arkaya geldiğini belirten Bal, bu olayları şöyle sıraladı: “Diyarbakır'da PKK terör örgütü masumlaştırıldı, meşrulaştırıldı ve muhatap olarak alındı. MİT Müsteşarlığı soruşturmasının kararı önümüzdeki gün sonuçlandırıldı.  Mavi Marmara olayları sonrasında İsrail Türkiye'den özür diledi. Bu üç olayın hepsi aynı  zaman dilemleri içerisinde meydana geldi. Bu üç olayın arka arkaya gelmesi önemlidir ve anlamlıdır.”

PKK MASUMLAŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR

PKK konusunda hükümetin kararlarında değişkenlik gösterdiğini söyleyen Bal, önceleri hükümet yetkililerinin terör örgütü elemanları ile görüşmediklerini söylediklerini, görüşenleri alçak olarak nitelendirdikleri halde daha sonra anlaşmalar yaptıklarını belirtti. 21 Mart Nevrut Bayramı kutlamalarında Diyarbakır'da yaşanan olaylar ile birlikte PKK terör örgütünün masumlaştırıldığını dile getiren Bal, “1970'li yıllarda Diyarbakır'da ki 8-10 kişilik bir terör örgütü, 21 Mart 2013 tarihi itibari ile masumlaştırılmış ve muhatap alınmıştır. Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü masaya yatıran tarafın masasında oturan figür haline getirilmiştir. 1984 yılında başlayan şiddetli terör hareketinin muhatabı Türkiye'ydi. 35 bin vatandaşımızın canına kıyıldı. Bu ölenlerin 30 bine yakını PKK'ya karşı ırzını ve vatanını savunan Kürt kardeşlerimizdi. O zamanlar PKK kendisini Kürtler'in koruyucusu olarak gördüğü için kendine inanmayanları öldürmüştü. Ama müzakereler ile PKK Kürtler'in temsilcisidir iddiası kabul edilmiştir” diye konuştu. Bal, ortaya çıkan somut gerçeğin  silahtan daha güçlü bir  gerçeğin olduğunu söyledi. Bal yaşanan bu olayarı, uluslarası terör örgütüne destek veren ülkelerin Türkiye üzerindeki uyguladıkları psikolojik hareketin ürünü olarak değerlendirdi. MİT Müsteşarlığı'nın soruşturmasının da aynı günlerde sonuçlandırılmasının tesadüf olmadığını aktaran Milletvekili Faruk Bal, “MİT Müsteşarı hakkında verilen kararda Nevruz olayında verildi. Hakan Fidan ve MİT hakkında ki takikat bir yıl bekletildi” dedi.

YENİ KÜRT DEVLETİ OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR

İsrail'in özür dilemesi ile birlikte yaşanan diğer olaylarda değerlendiren Bal, şunları söyledi: “Bu üçü sonrasında ortaya çıkan tablo BOP içerisinde bu coğrafyaya yeni bir şekil verilmektedir. Bu yeni eksenle İsrail'le dost, İsrail'e karşı olan ülkelere karşı da silahla mücadele yapacak bir devlet yaratmak. Bu devlet te inşa edilecek bir Kürt devletidir. Bu ülkeye 4 devletten toprak verilecek. Bu sınırların çizilmesine AKP'nin popülüst politikaları neden oldu.” PKK'nın dışarıya çıkmasına izin verilmesiyle terör olaylarının bitmeyeceğini belirten Bal, PKK'ya dışarıda başka bir taşeronluk işin verileceğini ve Türkiye'ye gelerek can almaya devam edeceğini ifade etti.

MUSTAFA ÖZÇELİK merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri