Bal: ‘Tahtarevalli siyaseti yapıyorlar’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, MHP İl Başkanı Ali Yücel’le birlikte Konya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.
 Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cemiyet Başkanı Sefa Özdemir, basın kuruluşlarının her zaman olduğu gibi 12 Eylül referandumu öncesinde de tarafsızlığını koruyarak, olanı olduğu gibi yansıtmaya çalıştığını belirtti.
Anayasa değişikliğine ilişkin görüşlerini açıklayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ise Anayasa değişikliğinin tüm Türkiye’yi ilgilendirdiğini ve bu nedenle de değişikliğin içeriğinin bütün boyutlarıyla halka yansıtılması gerektiğini belirtti. Ancak bu sayede vatandaşın görüşlerinin netleşebileceğine vurgu yapan Faruk Bal, “Bu süreçte hükümet, anayasa değişikliğinin içeriğini tüm boyutlarıyla anlatmak yerine işine gelen boyutlarını halka sunuyor. Diğer taraftan da AKP ile CHP arasında tahtarevalli siyaseti yapılıyor. Yapay gündemler oluşturularak hem anayasa değişikliğinin içeriği, hem de ülkenin gerçek gündemi gözardı ediliyor” diye konuştu. Türkiye’nin asıl tartışması gereken konunun ekonomi olduğuna dikkat çeken Bal, “Türkiye’nin tartışması gerektiği konu işsizliktir, tarımsal çöküntüdür, esnafın, tüccarın ithalata bağımlı hale gelmesidir. AKP bütün bunlardan kaçmak için anayasa değişikliğini ortaya atmıştır” dedi. AKP’nin ülkenin gerçek gündemiyle ilgilenerek, sorunların çözmek için uğraşmak yerine kendi stratejilerini uygulamaya koyduğunu iddia eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, “AKP, 8 yıllık iktidarı döneminde devleti partileştirmiştir. Bazı valiler, kaymakamlar devletin memuru değil, AKP’nin memuru gibi çalışmaya başlamıştır. Devletin memurları AKP’ye oy devşirmektedir. Bunun yanında ikinci grup devlet memurları AKP’li gibi görünerek koltuklarını korumaktadır. 3. grupta ise AKP’li olmayan, herkese eşit yaklaşan memurlar vardır. Bunlar da çeşitli yerlere sürgün edilmektedir” diye konuştu. AKP’nin anayasa değişikliğini ısrarla istemesindeki görünmeyen etkenlerden bir tanesinin de yapılan özelleştirmeler olduğunu söyleyen Faruk Bal, bu süreçte basın kuruluşlarının yüzde 60’ının da yandaş hale getirildiğini iddia etti. Referandum öncesinde kürt açılımı ile insanların fikirlerinin bulandırıldığını söyleyerek, “Düğünümüz, ananemiz, geleneğimiz, medeniyetimiz, dinimiz, kültürümüz aynı olan kürt kardeşlerimiz, kürt açılımı adı altında PKK’ya teslim edilmiştir. PKK ile mücadele, PKK ile müzakereye dönüşmüştür. Bu sayede milli bütünlüğe dinamit koyulmuştur. Böyle bir ortamda yapılan Anayasa değişikliği milli bütünlüğü parçalayan bir sürecin en önemli ayağıdır” dedi.
RASİM ATALAY
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri