BAL, futbola ayrı bir heyecan kattı

Futbolu seven gözler tüm dikkatiyle profesyonel liglere odaklanırken, TFF'nin hayata yeni geçirdiği Bölgesel Amatör Lig sayesinde ülkenin dört bir yanında deplasmanlı lig heyecanı yaşanmaya başladı.
Profesyonel liglerde takımı olmayan 26 ilimiz de BAL sayesinde yeni bir futbol rüzgârıyla buluştu. 143 takımın yer aldığı BAL'da kulüplere getirilen U13, U17 kategorilerinde yerel lige katılma ve bu kategoriler için Gençlik Geliştirme Antrenörü istihdam etme kriterleri de ülke futbolunun kalitesini artırmaya dönük önemli bir adım olarak göze çarpıyor.
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, devrim niteliğinde bir kararla Bölgesel Amatör Lig'in kurulmasına karar verdi. Bu ligin kurulmasının, Türk futbolunda profesyonelleşmek isteyen amatör takımlara yeni heyecan getirmek. Profesyonel takımı olmayan 26 ilde futbol heyecanını yaşatmak. TFF 3. Lig'den düşen takımların doğrudan yerel amatör lige değil, daha nitelikli olan deplasmanlı bir ligde yer almalarını sağlamak. Kulüpleri çağdaş yapılara doğru yöneltmek Kendi ilinin dışında futbol oynama şansı bulunmayan, bu yüzden vitrine çıkamayan genç yeteneklere rekabetçi bir ortam sunmak. Nitelikli antrenörlerin amatör kulüplerde görev almasını sağlamak ve genç hakemlerin kendilerini geliştirmesine katkı sağlamak gibi pek çok güzel amacı bulunuyor.
TFF Yönetim Kurulu'nun bu tarihi kararı üzerine Amatör İşler Kurulu Başkanı Mehmet Baykan'ın başkanlığında çalışma başlatan Amatör Kurul, 160 takıma lige katılma çağrısı yaptı. Çağrı yapılan takımlar, 2009-2010 sezonunda yerel amatör liglerde illere verilen kontenjan sayısınca dereceye girenler ve aynı sezonda TFF 3. Lig'den düşenlerdi. Bu takımlara lige katılma kriterlerini yerine getirmeleri şartı da koşuldu.
Sonuçta 160 kulüpten kriterleri yerine getiren 143'ü 2010-2011 sezonunda startı verilen Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) alındı. Bu kulüplerin 11'i 2009-2010 sezonunda TFF 3. Lig'den düşenler, 132'si ise aynı sezonda yerel liglerinde dereceye girenlerdi. BAL'da yer alan 143 kulüp, 78 ilimizi temsil ediyor. Kastamonu, Gümüşhane ve Batman illerinin birer takımı kriterleri yerine getiremedikleri için lige katılamadı. Ancak bu 3 ilde de birer profesyonel takım olduğu için 2010-2011 sezonunda Türkiye'nin 81 kentinde deplasmanlı futbol oynanabiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri