Bal: 12 Eylül’de ‘hayır’ diyeceğiz

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, ''Anayasa toplumsal bir sözleşmedir. Bunu değiştirmek için toplumsal bir mutabakat sağlanması lazım'' dedi.

Bal, MHP Karaman İl Teşkilatı tarafından düzenlenen, ''Bir Hayır Yeter'' konulu konferansta, MHP'nin, AKP'nin karşısında Anayasa değişikliğinde muhatabı olan tek parti olduğunu söyledi. MHP'nin Anayasa değişikliği çalışmalarında tavrını net olarak ortaya koyduğunu ifade eden Bal, Anayasa değişikliğinin iki tarafı olduğunu belirterek, ''AKP'nin 'evet'i karşısında, 'hayır'ı savunacak parti MHP'dir'' dedi. 
12 Eylül ile hesaplaşacak partinin MHP olduğunu iddia eden Bal, ''Bu bizim işimizdir. 1999 parti programımızda, 2002 parti programımızda ve son parti programımızda Anayasa değişikliği söz konusudur. Anayasa toplumsal bir sözleşmedir. Bunu değiştirmek için toplumsal bir mutabakat sağlanması lazım. Biz bunu söyledik. AKP cin fikirlidir. Ali Cengiz oyunu ile yandaş yargı ve kendine uygun Anayasa oluşturma niyetini, bazı temel hak ve hürriyetlerin arkasına gizlemiştir. Bunları oy devşiriciliğine malzeme etmiştir. Böylece, halk oylamasında 'evet' sonucunu elde etmek için seçmene sunduğu acı 'hapın' üstünü tatlandırıcı ile kapatmıştır. Ayrıca AKP'nin cin fikri, oy kullanacak seçmeni ya yardan ya da serden vazgeçmeye zorlayacaktır, vicdani muhasebe kabul etmeyen bir ikilemin içine sürükleyecektir” diye konuştu.  AKP'nin, ''başarısızlıklarını örtmek ve hormonlu oylarını kaybetmemek için seçim öncesi Anayasa değişikliği ile gündem yaratmak istediğini'' öne süren Bal, bu oyunu bozmak için 12 Eylül'de Anayasa değişikliğine ''hayır'' diyeceklerini sözlerine ekledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri