Bakü'nün Türk Ordusu Tarafından Kurtarılmasını Konu Alan Sergi Açıldı

Kafkas İslam Orduları tarafından Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün düşman işgalinden kurtarılmasının 95'inci yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde söz konusu döneme ait fotoğraflar, askeri harekat planları, silahlar ve ordu içerisindeki yazışmalardan oluşan.

Kafkas İslam Orduları tarafından Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün düşman işgalinden kurtarılmasının 95'inci yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde söz konusu döneme ait fotoğraflar, askeri harekat planları, silahlar ve ordu içerisindeki yazışmalardan oluşan sergi açıldı.

Yunus Emre Kültür Merkezi ve Türkiye Bakü Büyükelçiliği ortaklığıyla gerçekleştirilen sergiye iki ülkeden mülki ve askeri erkanla beraber iş adamları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Serginin açılışından önce verilen resepsiyonda konuşan Büyükelçi Alper Coşkun, serginin iki ülke kardeşliğinin anlamını vurgulamaya matuf bir çalışma olduğunu söyledi. Coşkun, söz konusu serginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Serginin açılış kurdelasını Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade ile birlikte kesen Coşkun, sergilenen eserlerle ilgili yetkililerden bilgi aldı. Serginin hatıra defterini de imzalayan Büyükelçi Alper Coşkun, ''Türk tarihi önemli mücadelelerle yüklü bir tarihtir. Bu tarihimizin şanlı sayfalarının arasında da Azerbaycan ve Bakü'nün kurtarılması için zamanında verilen mücadele yer almaktadır.'' dedi.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklamalarda bulunan Yunus Emre Kültür Merkezi Müdürü Seriye Gündoğdu ise serginin bir ay müddetince Tarih müzesinde devam edeceğini, Azerbaycan'da konuya ilgi duyan araştırmacılara ve halka açık olacağını bildirdi.

Programın sonunda davetlilere Kafkas İslam Ordusu ve söz konusu ordunun komutanı Nuri Paşa ile ilgili kitaplar hediye edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri