Bakü'de Yapılacak Avrupa Oyunları İstanbul'da Tanıtıldı

2015'te ilk defa yapılacak Avrupa Oyunları'na ev sahipliği yapacak Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de tüm çalışmaların oyunlara yetiştirileceği ve organizasyonun Azerbaycan'ın tanıtımına büyük katkı sağlayacağı açıklandı.12-28 Haziran...

2015'te ilk defa yapılacak Avrupa Oyunları'na ev sahipliği yapacak Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de tüm çalışmaların oyunlara yetiştirileceği ve organizasyonun Azerbaycan'ın tanıtımına büyük katkı sağlayacağı açıklandı.

12-28 Haziran 2015 tarihinde Bakü'de gerçekleştirilecek Avrupa Oyunları'nın tanıtım toplantısı Çırağın Sarayı'nda gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısında konuşan Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı ve Bakü 2015 Organizasyonu Genel Müdürü Azad Rahimov, 1 Şubat 2015 tarihine kadar tüm tesislerin hazır olacağını belirterek, "Tesislerimizin hepsi hazır değil ama çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. 1 Şubat 2015'te hepsi hazır olacak. Daha sonrasında test yarışlarını yapacağız. Oyunlar konusunda herşey yolunda gidiyor. Tesislerle ilgili her hangi bir problem de yok." diye konuştu.

Bakü'de yapılacak bu organizasyonun Azerbaycan'ın tanıtımına büyük katkı yapacağını, bağımsızlığını kazanalı 23 yıl olan Azerbaycan'ın da adını duyurmak isteyen ülkelerin de buna ihtiyacı olduğunu ifade eden Bakan Rahimov, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyanın her tarafında bağımsızlığını yeni kazanmış ülkeler tanınmak ister. Biz de 23 yıl önce bağımsızlığımızı kazandık. Dünyada tanınmak için en önemli yollardan bir tanesi spordur. Bunu etkili kullanmak istiyoruz. 2016 ve 2020 yıllarındaki olimpiyatları düzenlemek için aday olduk. Olimpiyatlara katıldığımız günden beri de madalya sayımızı arttırıyoruz. Avrupa Oyunları, Azerbancan'ın tanıtımına ve sporunun gelişmesini çok büyük katkı sağlayacak."

Rahimov, Avrupa Oyunları için şu ana kadar 150 Milyon Euro'nun harcandığını da kaydetti.

Avrupa Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen oyunlarda, 49 Avrupa ülkesinden 6000’i aşkın sporcunun 20 branşta madalya sahibi olmak için kıyasıya mücadele edeceği de açıklanırken, toplantıda 2015 yılında ilkkez yapılacak Avrupa Oyunları'na ev sahipliği yapacak Bakü'yü tanıtmak için hazırlamış olan sinevizyon gösterisi de yapıldı.

YILMAZ VURAL'IN AZERBAYCAN'IN BAŞINA GEÇME MESELESİ

Öte yandan Azerbaycan Milli Takımı'nın başına geçeceği iddia edilen Yılmaz Vural hakkında yöneltilen bir soruyu da cevaplayan Bakan Azad Rahimov, şunları kaydetti:

"İlk olarak bir model belirlememiz gerekiyor. Hangi modeli kendimize rol alırsak ona göre bir teknik direktör belirleyeceğiz. Kendi aramızda hangi teknik direktörü göreve getireceğimizi konuşuyoruz. Düşündüğümüz isimler arasında bir de Türk teknik adam var."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri