Bakü'de Uluslararası Köpek Festivali Renkli Görüntülerle Başladı

Azerbaycan’ın başkenti Bakü'de düzenlenen ‘Uluslararası Köpek Festivali’ renkli görüntülerle başladı.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü'de düzenlenen ‘Uluslararası Köpek Festivali’ renkli görüntülerle başladı. Biri birinden farklı çok sayıda köpek cinsi, festival kapsamında düzenlenen güzellik yarışmasında dereceye girmeye çalışıyor. Köpek sahiplerinin yarışma öncesi köpeklerini jöle ve sprey kullanarak taramaları, tüylerine fön çektirmeleri, kurdele takmaları ilginç görüntüler oluşturdu. Sevimli bakışları ile dikkatleri üzerlerine çeken minik köpeklerin yanı sıra keskin dişleri ile korku salan rottweiler cinsi köpekler de yarışmayı izlemeye gelenlerin ilgi odağı oldu. Yarışmayı izlemeye aileleri ile birlikte gelen çocuklar uzun süre kafeslerdeki köpeklerin yanından ayrılmamaları kameralara yansıdı.

Basına açıklamalarda bulunan köpek yarıştırıcısı Yelena Aleksandrovna Bakü'ye ilk defa geldiğini daha önce Belarus ,Ukrayna ve Polonya'da yapılan köpek festivallerine katıldığını söyledi. Yarışmaya Rusya'nın Novasbirski şehrinden katıldığını bildiren Natali Baranova ise yaptığı açıklamada festivalin oldukça seviyeli organize olduğunu, yarışmalara katılan hemen her köpeğin ise dereceye girme konusunda iddialı olduğunu söyledi. Yarışmaya Japon Sibeu cinsi köpeği ile katıldığını bildiren Baranova köpeğinin Amerika'dan getirildiğini ve Sibirya'nın soğuk iklimine alışık olduğunu söyledi. Azerbaycan Kinoloji Derneği Başkanı ve festivalin organizatörü Zaur Ağabeyli de basına yaptığı açıklamada festivale katılımın Rusya, Kazakistan ve Ukrayna başta olmak üzere en çok Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinden olduğunu bildirdi. Festivale katılım coğrafyasının geniş olduğunu belirten Ağabeyli, ''Portekiz'den Sibirya'ya Atlas Okyanusundan Büyük Okyanusa kadar olan büyük bir bölgeyi kapsıyor. ''dedi.

Festivalde 48 farklı cinsten 150'den fazla köpek yer alıyor. Festival kapsamında her cins köpeğin en iyisi seçiliyor. Son gün ise dereceye giren köpekler arasından seçilen köpeğe ''yılın en iyi köpeği'' ödülü veriliyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri