Bakü, Agit'in Seçim Eleştirisine Tepkili

Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) Azerbaycan cumhurbaşkanlığı seçimlerine eleştirisi, Bakü’den tepki aldı.

Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) Azerbaycan cumhurbaşkanlığı seçimlerine eleştirisi, Bakü’den tepki aldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı İdaresi Politik Analiz ve Enformasyon Dairesi Başkanı Elnur Aslanov, basına yaptığı açıklamalarda AGİT’in “temiz suyu bulandırdığını “ifade etti.

Aslanov, Azerbaycan iktidarının her zaman şeffaflık ve demokrasiden yana olduğunu, seçimlere gölge düşürecek bir yaklaşıma ihyacının olmadığını söyledi. Elnur Aslanov, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce yapılan uluslararası anketlerde, mevcut iktidarın rakiplerinden açık ara önde olduğunun tescillendiği halde farklı bir yol izlenmesinin mantık dışı olacağını ifade etti. Aslanov '' cumhurbaşkanımızın son yıllarda yaptığı icraatlar ve bu icraatların neticeleri tam şeffaf bir seçimi gerektirir. ''dedi.

Aslanov, ''Bin seçim merkezine yerleştirilen web kameralarla insanlar, hem oy verme hem de oyların tasnifini on line olarak internetten izledi. Ben benzer bir uygulamanın Avrupa'da birçok ülkede bile olabileceğini sanmıyorum. ''dedi.

Aslanov ''Seçimlerle ilgili gelen gözlemcilerin yüzde 98.9'u olumlu rapor yayınladılar. Hatta Avrupa'da uluslararası normları değer olarak kabul eden kuruluşların tamamı gerçekleştirilen seçimi en yüksek notlarla derecelendirdi ''dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri