Bakkallara yönelik kampanyadan ses yok

ESKA ve Bakkallar Odasının düzenlediği ve çekiliş için süresi dolan Alışverişinizi Bakkalınızdan Yapın 222 Hediyeden biri sizi olsun kampanyasından hâlâ ses yok

ESKA ve Bakkallar Odası’nın düzenlediği ve çekiliş için süresi dolan “Alışverişinizi Bakkalınızdan Yapın 222 Hediyeden biri sizi olsun” kampanyasından hâlâ ses yok. ESKA yetkilileri açıklama yapmaktan kaçınırken, Bakkallar Odası “bilgimiz yok” demeye devam ediyor.

 Esnaf Kalkınma Ajansı (ESKA) ve Konya Bakkallar Bayiler Odası (KBBO)’nın birlikte düzenlediği “Alışverişinizi Bakkalınızdan Yapın 222 Hediye’den Biri Sizi Olsun” kampanyası 15 Nisan’da sona ermesine rağmen konuyla ilgili sağlıklı bir açıklamanın yapılmaması kafalardaki soru işaretlerini gidermedi. 

Bakkalları kalkındırmak amacıyla düzenlenen ve 15 Ocak 2011’de uygulamaya başlanan kampanyadan çok sayıda bakkalın haberinin olmadığını ve Bakkallar Odası’nın “bizimle ilgisi yok” açıklamasını 5 Nisan 2011 tarihinde “Vatandaş aldatılıyor mu?” haberiyle konuyu dile getirmiştik. Haberde “Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz KBBO ise kampanyadan bilgilerinin olmadığını belirtiyor. Oda yönetimi “kampanyadan haberimiz yok, bizimle alakalı değil” demesine rağmen hediye kuponlarının üzerinde ESKA’yla yan yana ismi yer alıyor. Bu nedenle esnaflar Oda Başkanı Süleyman Yılmaz’dan ve yönetimden ayrıntılı açıklama bekliyor. Diğer yandan kuponun arkasında “Kampanya ile ilgili detaylı bilgi almak, soru şikâyet ve önerilerinizi iletmek için www.esnafkalkinma.com adresine girebilirsiniz” deniyor. Fakat internette böyle bir adrese ulaşılamıyor” bilgisine yer verilmişti.

Aradan 15 gün geçmesine rağmen ne Esnaf Kalkınma Ajansı’ndan ne de Konya Bakkallar Bayiler Odası’ndan bir açıklama gelmedi.

Geçtiğimiz gün itibariyle kampanyaya katılan bakkallara çekiliş listesini teslim eden ve “yarın hediyeleri getireceğiz” deyip ESKA yetkililerinin hediyeleri getirmemesi de esnaflar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Esnafların “Çekiliş nerede ve kimler tarafından yapıldı” sorusuna cevap vermeyen ESKA yetkililerinin “Gerekli evrakları hazırladıktan sonra açıklayacağız” demeleri de soru işaretlerini daha arttırmaya başladı. Bazı esnaflar ise bu hediyeler göstermelik birkaç kişiye mi dağıtılacak? Sorusunu da şimdiden sormaya başlarken, konuyla ilgili bilgi sormak için Konya Bakkallar Bayiler Odası’nı arayan vatandaşlar ve esnaf ise yine “Bilgimiz yok” cevabıyla karşılaşıyor. Çekilişin nerede ve ne zaman yapıldığıyla ilgili bilgi almak için aradığımız ESKA yetkilileri ise konuşmak istemediklerini belirttiler.

Elinde iki tane kampanya kupanı olan Arafa Bozkurt isimli vatandaş da bilgi alamamaktan dert yanıyor. Kupon kayıt formunda gerekli iletişim bilgilerini belirtmelerine rağmen kendisine hiçbir şekilde bilgi verilmediğini aktaran Arafa Bozkurt, “Kuponda çekişilin Nisan ayının 17’sinde yapılacağı belirtiliyor. Bugün ayın 20’si ama çekiliş yapıldı mı yapılmadı mı bir bilgimiz yok. Konuyla ilgili Konya Bakkallar Bayiler Odası’nı aradığımızda önce bilgilerinin olmadığını aktırdılar. Daha sonra aradığımızda ise çekiliş sonuçlarının Salı veya Çarşamba günü yayınlanacağını aktardılar. Yani çekilişin ne zaman olacağını net şekilde söylemiyorlar. Ayrıca çekiliş yapılacaksa bu kampanyaya katılan müşterilerinin huzurunda ve Milli Piyango İdarecileri’nin kontrolünde gerçekleşmesi gerekiyor. Böyle yapılmazsa kampanya sonuçlarının güvenilirliği de tartışma konusu oluşturur” dedi.

ESKA ve Oda’dan ise şu sorunların cevabı bekleniyor?

 

1- Milli Piyonga Genel müdürlüğü’nden izin alındı mı? Milli Piyonga Genel Müdürlüğü’nden izin alınmadıysa bu suç değil mi? Kampanya korsan değil midir?

2- Kampanyanın çekişi nerede ve ne zaman çekilişi gerçekleşti?

3- Kampanya’dan bakkalların tamamı neden yok?

4- Konya Bakkallar Bayiler Odası’nın kupon üzerinde ismi yer almasına rağmen niçin ‘bilgim yok’ diyor?

5- Bilgi alınması için verilen www.esnafkalkinma.com internet adresine neden ulaşılmıyor?

6- Kampanyayla ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar niçin ESKA’ya ulaşacak bir irtibat numarası verilmiyor?

BELİRTİLEN 222 HEDİYE İSE ŞUNLARDAN OLUŞUYORDU:

 

1 adet lüks daire, 1 adet 2011 model otomobil, 1 adet buzdolabı, 1 adet çamaşır makinesi, 1 adet bulaşık makinesi, 1 adet fırın, 1 adet oturma grubu, 1 adet yemek odası takımı, bir adet 56 ekran LCD televizyon, bir adet 47 ekran LCD televizyon, bir adet motosiklet, bir adet bisiklet, 5 adet DVD player, 6 adet 4’lü ocak, 6 adet aspiratör, 10 adet mikrodalga fırın, 10 adet çay seti, 10 adet blender, 10 adet ütü, 10 adet ekmek yapma makinesi, 11 adet saç kurutma makinesi, 12 adet elektrikli cezve, 12 adet radyolu kasetçalar, 12 adet elektrikli süpürge, 12 adet buhar makinesi, 12 adet mini fırın, 12 adet fritöz, 12 adet katı meyve sıkacağı, 12 adet infrared ısıtıcı, 12 adet mixer, 12 adet tost makinesi ve 12 adet su ısıtıcı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri