Bakkal yönetmek kolay değil

Başbakan Erdoğanın Bakkal yönetmiyoruz, ülke yönetiyoruz çıkışına bazı bakkal esnafları tepki gösterirken, bazıları da bu söylemi doğru karşıladı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada kendisini eleştirenleri cevaben “Bakkal yönetmiyoruz, ülke yönetiyoruz” sözleri bazı bakkalların tepkisine neden olurken, bazıları da Başbakan’ı bu sözünde haklı buldu.
KRİZDE BAKKAL YÖNETMEK KOLAY DEĞİL
Apaydın Gıda Market sahibi İbrahim Apaydın, kriz ortamında esnafın işinin zor olduğunu belirterek, bir çok iş kolu gibi bakkal yönetiminin de oldukça zor olduğunu söyledi. Kriz nedeniyle insanların alışveriş yapmaktan çekindiğini yapanların da ya kredi kartı kullandığını ya da veresiye alışveriş yaptığını dile getiren İbrahim Apaydın, piyasadaki nakit döngüsünün azlığı nedeniyle işlerinin yolunda gitmediğini vurguladı. Ülke yönetiminin bakkal yönetimi ile kıyaslanamayacağını bildiren Apaydın “Bakkal yönetmek farklıdır, ülke yönetimi çok farklı. Elbetteki ülke yönetimi bakkal yönetiminden çok daha zordur. Ancak, bu kriz ortamında bakkal yönetmek de sanıldığı kadar kolay değil. Nakit döngüsünün azlığı nedeniyle öyle zamanlar geliyor ki, iş içinden çıkılmaz hal alıyor. Biz de bir çok şeyden kısmak zorunda kalıyoruz. Önceden bir üründen 10 tane alıyorsak, şimdi bunu yarıya düşürerek 5 tane alıyoruz. Bu şekilde günü geçiştirmeye çalışıyoruz” dedi.
UMUDUMUZ YAZA KALDI
Kredi kartı kullanımının artmasıyla birlikte insanların daha çok büyük marketlere yöneldiğini bildiren Apaydın, bakkallardan şimdilerde başta sigara ve ekmek olmak üzere ufak tefek ürünlerin alındığını belirtti. Nakit sıkıntısı nedeniyle bir çok insanın da bakkaldan yaptığı alışverişlerde veresiye defterine yazdırdığını anlatan Apaydın, “Veresiye defterimiz her geçen gün biraz daha kabarıyor. Yaz aylarında işlerimiz daha hareketliydi. Umudumuz yaza kaldı. Yaz mevsiminde işlerimiz daha hareketli oluyor” diye konuştu.
“BAŞBAKAN ERDOĞAN DOĞRU SÖYLEDİ”
Bazı bakkal esnafları da Başbakan Erdoğan’ın “Bakkal yönetmiyoruz, ülke yönetiyoruz” söylemini olumlu karşıladı. Bakkal esnaflarından İsa Aydınlı, ülke yönetiminin bakkal yönetiminden daha zor olduğunu söyledi. Bakkal yönetirken yeri geldiği zaman alacaklıya yok deyip geri gönderebildiğini belirten İsa Aydınlı, “Biz alacaklılarımızı paramız yoksa boş gönderebiliyoruz. Ama ülke yöneticilerimiz öyle değil. Biz birkaç metre kare büyüklüğündeki iş yerimizden sorumluyken Başbakan Erdoğan tüm ülkenin yönetiminden sorumlu. Halkın istekleri sınırsız. Her gün yeni bir şeyler istiyor, yeni gelişmeler yaşıyoruz. Bunun yanında uluslar arası platformda da bizi temsilen bulunan Başbakan Erdoğan’ın işi gerçekten zor. Başbakan bakkal çıkışı ile bakkal işletmenin kolay olduğunu değil, işlerinin zor olduğunu ifade etti” diye konuştu.
RASİM ATALAY

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri