Bakir İzzetbeogviç, Aliya İle Erdoğan'ı Kıyasladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Bosna-Hersek’in kurucu Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in Kovaçi şehitliğindeki kabrini ziyaret etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Bosna-Hersek’in kurucu Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in Kovaçi şehitliğindeki kabrini ziyaret etti.

Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç ile kabri ziyaret ederek dua eden Menderes Türel, Bosna temaslarıyla ilgili gazetecilere bilgi verdi.

Türel, Aliya'nın kabri önünde yaptığı açıklamada, Aliya'nın hayat öyküsünün, öldürmekle barış gelmeyeceğini gösterdiğini söyledi.

Bakir İzzetbeogviç ise "AK Parti halkları barıştırdığı için bu kadar başarılıdır." dedi. İzzetbegoviç, Bosna ve Türkiye'nin Batı ve İslam dünyasında köprü vazifesi kurması gerektiğini ifade etti. İzzetbegoviç, "Aliya ve Tayyip hapisteydi ama onlara hakaret edenlerden intikam almadılar, aksine onlara hizmet ettiler." diye konuştu.

“Burada bulunmaktan dolayı büyük bir heyecan duyuyoruz. Ecdat yadigarımız olan topraklara ne zaman gelsek bizim gönül tellerimiz titriyor.” diyen Türel, yaptıkları görüşmelerde iki ülke belediyeleri arasında işbirliği imkanları ile Bosna’nın turizm potansiyeline nasıl katkı sağlanabileceği üzerinde durulduğunu kaydetti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri