Bakanlık: Zonguldak’taki Göçük Zamanında Bildirilmedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Zonguldak’taki göçük olan maden ocağındaki üretimin bakanlık müfettişlerince 2013 Kasım ayında durdurulduğunu, göçüğün işletme yetkilileri tarafından zamanında bildirilmediğini açıkladı....

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Zonguldak’taki göçük olan maden ocağındaki üretimin bakanlık müfettişlerince 2013 Kasım ayında durdurulduğunu, göçüğün işletme yetkilileri tarafından zamanında bildirilmediğini açıkladı.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Zonguldak’ta göçük meydana gelen özel maden ocağı Bakanlığımızca 2013 Kasım ayında yapılan teftişler sonucu üretim faaliyetleri durdurulan bir iş yeridir. Müfettişler bu tarihte yaptıkları inceleme ve teftişlerde; Havalandırma, merkezi izleme ve taşınabilir gaz ölçüm cihazlarına ilişkin eksiklikler tespit ederek üretimi durdurmuşlardır. İşletmeye de 14 bin lira idari para cezası uygulanmıştır. Bakanlık Müfettişleri, durdurmaya esas tespit edilen bu eksikliklerin tamamlanması için işletmeye Mayıs 2014 tarihine kadar süre vermişlerdir. Bu süre içinde Bakanlık müfettişleri, Mart 2014 tarihinde ilgili ocakta kontrol amaçlı tekrar incelemelerde bulunmuş ve işverenin durdurma kararına uymayarak üretime devam ettiği tespit edilmiş ve yine 11 bin lira idari para cezası uygulanmıştır. İlgili ocak üretimi halen durdurulmuş bir ocaktır.” denildi.

Öte yandan, 9 işçinin halen mahsur kaldığı göçüğün gece yarısı meydana geldiği ancak işletme yetkililerinin kurtarma ekiplerine haber vermediğinin de tespit edildiğine dikkat çekilen açıklamada, müfettişlerin göçükle ilgili incelemelerini de sürdürdüğünü kaydedildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri