'Bakanlık Fişleme Yerine Asli Görevi Eğitime Yönelsin'

Aktif Eğitimciler Sendikası Sinop İl Müdürü Ercan Demir, 2014-215 eğitim-öğretim yılının Milli Eğitim Bakanlığının yanlış, yanlı ve maksatlı uygulamaları nedeniyle birçok problemle birlikte başladığını söyledi. Bakanlığın tutumundan...

Aktif Eğitimciler Sendikası Sinop İl Müdürü Ercan Demir, 2014-215 eğitim-öğretim yılının Milli Eğitim Bakanlığının yanlış, yanlı ve maksatlı uygulamaları nedeniyle birçok problemle birlikte başladığını söyledi. Bakanlığın tutumundan problemlerin kısa vadede çözülemeyeceği intibaına vardıklarını söyleyen Demir, "Biz Aktif Eğitimciler Sendikası olarak ne ülkemizin yarınlarını emanet edeceğimiz çocuklarımızın ne de bugün bu çocuklarımızı emanet ettiğimiz eğitim çalışanlarımızın, iktidarın ve Bakanlığın basiretsiz, hukuksuz ve maksatlı uygulamalarına mahkum edilmesine seyirci kalacağız." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın son dönemde eğitimin milli olma özelliğini zedeleyecek uygulamalara imza attığını ileri süren Demir, siyasi iradenin, Bakanlığın tüm kademelerinde ve okullarda, partizan bir anlayışla hareket ederek siyasal ve sendikal kadrolaşmaya gittiğini dile getirdi. Siyasi iktidarın hoşuna gitmeyen veya rahatsız olduğu görüşlere yönelik fişlemeler yaptığına vurgu yapan Demir, "Bu konuda son dönemde binlerce kamu çalışanının inançları, dünya görüşleri, siyasi veya sosyal aidiyetleri nedeniyle hukuksuz olarak fişlendikleri ortaya çıkmıştır. Bölücü, ayrıştırıcı, ötekileştirici, insanları birbirine düşürmeye, toplumsal barışı, kardeşliği, birliği, beraberliği, çalışma barışını bozucu, siyasi iktidarın kendi keyfine göre belirlediği standartlara uymayanları kamudan tasfiye etmeyi amaçlayan bu fişlemelerin tamamı hukuksuzdur ve suçtur." ifadelerine yer verdi.

'OKUL MÜDÜRLERİNİN HAKLARI ELLERİNDEN ALINDI'

Tasfiye amaçlı son dönemde yaşanan hukuksuz uygulamaların en açık örneğini, 4 yılını dolduran okul müdürlerinin yeniden görevlendirilmesinde yaşandığının altını çizen Demir sözlerine şöyle devam etti: "Bakanlık önce okul müdürlerimizin sınavla elde ettikleri idarecilik hakkını MEB yasasını değiştirerek hukuksuz bir şekilde ellerinden aldı. Ardından da onları hiçbir objektif kriterin bulunmadığı, siyasi ve ideolojik tercihlerin ön planda olduğu bir değerlendirme sistemine tabi tuttu. Öğrenci, veli ve öğretmen değerlendirmelerinin yandaş sendikanın işaretiyle siyasi iktidar tarafından son anda atanan şube müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürleri eliyle by-pass edildiği puanlama sonucunda, binlerce tecrübeli, donanımlı, liyakatli okul müdürü tasfiye edildi. 16 bin okul müdüründen sadece 9 bini görevinde kaldı. Bu görevde kalan müdürlerin ise yüzde 81’i yandaş sendikaya mensup."

'MİLLİ EĞİTİM ASLİ GÖREVİNE DÖNMELİ'

Bakanlığın fişleme, tasfiye, kadrolaşma vb. illegal faaliyetleri bir an önce terk ederek asli görevi olan eğitim-öğretime yönelmesini isteyen Demir şunları söyledi: "Biz çözüm odaklı bir sendika olarak söz konusu bütün konuların aktif ve teyakkuz halinde takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bu hususta duyarlılık sahibi herkesi ve kamuoyunu ortak doğrularda ve çözümü hedefleyen yapıcı çalışmalarımızda iş birliği yapmaya davet ediyor ve birilerinin yasal sorumluluklarını yerine getirmemelerine inat, Aktif Eğitimciler olarak, devletimize, milletimize, eğitim sistemimize ve öğrencilerimize karşı sorumluluklarımızın gereği olarak aralıksız çalışmaya devam ediyoruz. 23 Eylül günü öğrencilerimizin derslerinden geri kalmaması için yakamıza siyah kurdele takarak dersimize girip tepkimizi göstereceğiz." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri