Bakanlar Uraloğlu ve Ersoy, Trabzon Havalimanı'ndaki açılış törenine katıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Trabzon Havalimanı'mız 2023 yılında iç ve dış hatlarda yaklaşık 3,5 milyon yolcuya ev sahipliği yaptı ve bu anlamda da Türkiye'de 9'uncu havalimanıdır." dedi.

Bakan Uraloğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katılımıyla gerçekleştirilen Trabzon Havalimanı Yeni Dış Hatlar Gelen Yolcu Terminali ve CIP Binasının Açılış Töreni'nde, 1957 yılında hizmete açıldığında Doğu Karadeniz'in ilk havalimanı olan Trabzon Havalimanı'nın ilk günden bu zamana gelişimin, mücadelenin ve büyük düşünmenin adı olduğunu söyledi.

Trabzon geliştikçe havalimanının da şehrin dinamizmine ayak uydurarak sürekli büyüdüğüne işaret eden Uraloğlu, "Ancak Trabzon Havalimanı'mızın gerçek manada modern bir havalimanına dönüşmesi hiç şüphesiz AK Parti hükümetlerimiz döneminde gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatıyla Trabzon'a verdiği değerle biz de Trabzon'a yatırım yapmaya, havalimanımızı geliştirmeye gayret ettik." diye konuştu.

Trabzon Havalimanı'nın gelişimini anlatan Uraloğlu, şunları kaydetti:

"2004'te mevcut itfaiye binasını hayata geçirdik. 2005 yılında 2 bin 500 metrekarelik işletme garaj binasını bitirerek hayata geçirdik. 2006'da Trabzon Havalimanı'nın 7/24 uçuş trafiğini sekteye uğramaması amacıyla pist aydınlatma regülatörlerini hizmete sunduk. 2008 yılında 2 milyon yolcu kapasiteli yeni iç hatlar terminalini hizmete açtık. 2009 yılında yeni kargo binasını yaptık. 2011 yılında 11 uçak park yeri kapasitesini 17'ye yükselttik. Yine 2013 yılında hava seyrüsefer emniyet sürekliliği açısından çok önemli olan 1200 metrekare radar istasyonunu faal hale getirdik. Gelişen tesislerin enerji ihtiyacı doğrultusunda 2014 yılında kuvvet santralimizi hizmete sunduk. Yine 2020 yılındaki Kovid-19 pandemisi döneminde tüm dünyada olduğu gibi Trabzon Havalimanı'nda da uçuşlar durma seviyesine gelince bunu da fırsata çevirerek, havalimanının tüm pist kaplamasını tamamen yeniledik."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri