Bakanlar Kurulu Toplandı

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina’da toplandı.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina’da toplandı. Saat 11.00'da başlayan toplantının ana gündem maddeleri arasında dershanelerle ilgili düzenleme, demokratikleşme paketi ve Kuzey Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi ile imzalanan enerji anlaşması bulunuyor.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, toplantıya aralarında bakan yardımcıları ve dershane taslağını hazırladığı bilinen Müsteşar Yusuf Tekin ile birlikte geldi. Bakan Avcı tarafından bugün Bakanlar Kurulu’na sunulacak dershane taslağına göre, ocak ayından itibaren dershaneler yeni kayıt almaması, yeni dershanelerin açılmaması öngörülüyor. Mevcut dershanelerin de faaliyetlerine Haziran 2014’e kadar devam edebilmesi öngörülüyor. Bir önceki Bakanlar Kurulu’nda sunulan taslakta bazı değişiklikler yapılmış, dershane sahipleri ile görüşülmüştü.

Bakan Avcı, bir önceki Bakanlar Kurulu’nda Erdoğan ve bakanlara, taslak için ön hazırlık konusunda bilgi vermiş ve dönüşümün nasıl gerçekleştirileceği konusunda sunum yapmıştı. Bakanlığın, taslağı tasarıya dönüştürme sürecini bu toplantıyla başlatması, kabine toplantısının ardından da teknik çalışmalara başlanarak taslağın Aralık ayı ortasına kadar şekillenmiş olması bekleniyor. Konunun, daha sonra bir kez daha Bakanlar Kurulu’nda görüşülmesi ve yıl sonuna kadar tasarının bakanlarca imzalanarak Meclis’e sunulması planlanıyor.

Bakanlar Kurulu’nda görüşülmesi beklenen bir diğer konu ise Demokratikleşme Paketi. Pakette yer alan ve yasa değişikliği gerektiren maddelerin bu gün son kez görüşülerek Meclis’e gönderilmesi bekleniyor. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, dün paketin Bakanlar Kurulu’na geleceğini belirterek, “Yasa gerektirenlerin tamamı bir paket olarak Meclis'e gönderiliyor. Sadece seçim barajı orada yer almıyor. Çünkü orada biz üç alternatif sunduk. Pek fazla tartışılıp olgunlaşmadı. Şimdi onu bu paketin içinde o alternatiflerden birisi olarak göndermiyoruz. Çünkü o ayrı bir iki yasada farklı düzenlemelerle. Onun dışındaki her şey bu paketle Meclise gidiyor." açıklamasını yapmıştı.

Toplantıda ayrıca Kuzey Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi ile varılan enerji anlaşmasının da görüşülebileceği belirtiliyor. Geçtiğimiz hafta Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani’nin Ankara ziyaretinin ardından Türkiye ile Kürt yönetimi arasında Kürt petrolünün aranması, satışı ve transferi konusunda bir dizi anlaşmanın imzalandığı ortaya çıkmıştı. Enerji Bakanı Taner Yıldız da geçtiğimiz hafta sonu Bağdat ve Erbil’e anlaşma ile ilgili temaslarda bulunmak üzere bir ziyaret gerçekleştirmişti. Halen Kuzey Irak’ta bulunan Yıldız ise Bakanlar Kurulu’na katılmıyor.

Toplantıda ayrıca Mısır ve Suriye’deki gelişmelerin de dış politika bağlamında değerlendirilmesi bekleniyor.

Başbakan Erdoğan da toplantıya Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan ile birlikte geldi. Erdoğan, araçtan inmeden önce kısa bir süre Akdoğan ile konuştu. Erdoğan'ın gelişinde ise korumaların elindeki turkuaz renkli dosya dikkat çekti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri