Bakana açık mektup

Genç, idealist, hem gelenekçi, hem yenilikçi olarak bilinen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıçtan Konyanın istekleri var. Özellikle de yeni stat ve spor liseleri konusunda beklentiler büyük
Gençlere büyük değer veren ve çalışmalarında, gençlere yapılacak yatırımları ön plana çıkartan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’tan Konya’nın istekleri: Yeni stat.. 10 bin kişilik spor salonu.. A Milli takım düzeyinde maç ve Ankara yolundaki Kayacık tesislerinin değerlendirilmesi adına spor lisesi açılması gibi Konya yeni spor yatırımları bekliyor.. Dahası, genç, idealist ve çalışkan Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı Suat Kılıç’tan Konya’nın istekleri var..
50 yıllık stadıyla Türk ve Konya sporuna hizmet veren Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk stadı, artık UEFA kriterleri gereğince yetersiz kalmaktadır. 2011 yılının son aylarında ihale yapılan, ancak sonuçlanmayan, Selçuklu Spor salonu yanında yaptırılacak 38 bin kişilik yeni stadın, bir an önce yeniden ihale edilerek inşaatına başlanması ve ileriki yıllarda Avrupa şampiyonasının Türkiye’ye alınması halinde grup maçlarının bir ayağının da  Konya’da oynanmasının sağlanması Konya spor camiasının en büyük beklentisi..
Yeni statla birlikte, mevcut Atatürk stadının yerinin de beton yığını haline getirilmesi yerine büyük bir bölümünün yeşil alan ve spor tesisi olarak değerlendirilmesi de büyük önem arz etmektedir.  Böylece, şehir merkezinde oturan ve yeni stada gitme olanağı bulunmayan sporseverlerin spor yapma ihtiyaçları da karşılanmış olacağı gibi, çevrenin oksijen deposu da yaşatılmış olacaktır.  
Merkez nüfusu 1 milyonu aşan ve genç nüfusuyla dikkat çeken Konya’da yapılması istenilen bir diğer önemli spor yatımı ise, şehir merkezinde bir “Spor Lisesi” açılması. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Konyaspor için Ankara yolunda, Kayacık mahallesinde yaptırılan spor tesislerinin değerlendirilmesi adına aynı yere inşa edilecek Spor Lisesi, Türk sporunun geleceği açısından büyük önem arzetmektedir. Spor Lisesinin açılmasıyla hem eğitim yapılacak, hem sporda tabana inilerek programlı şekilde gençlerin daha sağlıklı, spor kültürü içerisinde yetişmesi sağlanmış olacak. Hem de Konya ve Türk sporu için alt yapı oluşturulacaktır. 
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Mevlana arkasında, Mevlana Kültür merkezi yakınında inşa edilmesi planlanan 10 bin kişilik spor salonu yapımı da Konyalı’ların beklediği bir diğer önemli spora yatırımı olmaktadır.  Bu salonun gerçekleştirilmesiyle hem ulusal ve uluslararası sportif etkinlikleri gerçekleştirileceği gibi, Mevlana Kültür Merkezinin çevresi yeniden düzenlenmiş ve kültür merkezine yakışır hale getirilmiş olacaktır.
Konyalı sporseverler, ne yazık ki, Ümit ve genç Milli ile yıllarca önce oynanan Ordu Milli takım maçları dışında, A Milli takım düzeyinde bir maça hasrettir. Yeni Konya stadın yaptırılmasıyla bu hasrette dinecektir.
20 yıl kadar önce Türkiye’de tesis olarak ilk sıralarda yer alan ve bu dönem içerisinde, sporda, Büyükşehir ve merkez İlçe Belediyeleri tarafından yaptırılan tesisler dışında  yeterli yatırım alamayan Konya’nın bu eksiklerinin giderilmesi, genç ve idealist Spor Bakanı Suat Kılıç’ın, gençlere verdiği önemin bir parçası olarak görülmektedir.. Sayın Bakanın Konyalı’ların, özellikle de yumuşak karnı büyük olan gençliğin istekleri doğrultusunda, Konya’ya yeni spor tesislerinin yaptırılması konusunda gerekli çalışmaları bir an önce başlatacağı inancı içerisindeyiz.
MERHABA SPOR SERVİSİ
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri