Bakan Zeybekci: Tezkerede Verilen Yetkileri Kullanmak Nasip Olmasın

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk askerinin sınırdışına gönderilmesi ve yabancı askerlerin Türk topraklarında bulunmasına izin veren tezkeredeki yetkileri kullanmanın nasip olmamasını temenni ettiklerini söyledi. Zeybekci, Kurban Bayramı...

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk askerinin sınırdışına gönderilmesi ve yabancı askerlerin Türk topraklarında bulunmasına izin veren tezkeredeki yetkileri kullanmanın nasip olmamasını temenni ettiklerini söyledi. Zeybekci, Kurban Bayramı arifesi dolayısıyla Denizli Asri Mezarlık'taki askerî şehitliği ziyaret etti. Ziyarete AK Parti Milletvekili Nurcan Dalbudak, Vali Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, şehit yakınları ve askerî erkân da katıldı.

‘BÜTÜN ZULÜMLERİN BİTMESİNİ ALLAH'TAN NİYAZ EDİYORUM’

Kur'ân okunmasının ardından şehit mezarlarına karanfil koyan Bakan Zeybekci, şehit aileleriyle kısa görüşmelerde bulundu. Ziyaretten sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Zeybekci, Kurban Bayramı’nın Allah’a kayıtsız ve şartsız teslim olmak demek olduğunu ifade ederek, “Onun emirlerine uymak, itaat etmek, sevmek, paylaşmak, hoşgörmek; tüm bunları bünyesinde barındıran bir bayram. Onun için ben bu bayram vesilesiyle bütün insanlık âleminin üzerindeki, İslam âleminin üzerindeki bütün acıların, gözyaşlarının, bütün zulümlerin bitmesini ben öncelikle Cenab–ı Allah’tan niyaz ediyorum, temenni ediyorum. Hayırlara vesile olmasını dileyerek Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum.” dedi.

‘TEZKEREDE VERİLEN YETKİLER KULLANILMAK ZORUNDA KALINABİLİR’

TBMM’de kabul edilen tezkereyle ilgili bir soru üzerine Bakan Zeybekci, AK Parti ve MHP’nin oylarıyla kabul edildiğini hatırlatarak, “Tabii inşallah bu tezkerede verilen yetkileri kullanmak nasip olmasın diyelim ama kullanılması gerekirse de inşallah o bölgede ülkemizin hassasiyetlerini, ülkemizin ve milletimizin menfaatlerini, tabii o bölgedeki insanların can güvenliğini, oralardaki ülkelerin bütünlüğünü sağlayıcı bir şekilde bu tezkerede verilen yetkiler kullanılmak zorunda kalınabilir. Kullanıldığında da inşallah kimsenin burnu kanamadan, orada bayrağımızın ve askerimizin görüntüsüyle bile oralara huzur gelmesini, oradaki insanlarımızın üzerine güvenlik gelmesini, oradaki insanlarımızın bu kaçma ve yerlerinden olmayla ilgili zorlamaların bitmesini biz temenni ediyoruz.” diye konuştu.

Suriye’de olağanüstü günler ve anlar yaşandığını vurgulayan Zeybekci, “Maalesef bölgeye musallat olmuş olan bir terör örgütü, orada İslam’ın tam tersine, İslamiyet’in tam tersine insanların canlarıyla, insanların mallarıyla, insanların bütün kıymetli, değerli, manevi değerleriyle ilgili bir huzursuzluk yaratıyor. Orada bize yakışmayan şeyler oluyor. İnşallah her zaman olduğu gibi bu milletin gücü, bu milletin varlığı, bu milletin sadece görünmesi, inşallah orada askerimizin ve bayrağımızın gönderilmesi bile oralara huzur gelmesine yetecektir inşallah diyorum. Bu tezkerenin hayırlı olmasını diliyorum, hayırlar getirmesini, hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri