Bakan Zeybekci: İthalatın Azaltılması İçin Tedbirler Alacağız

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’de gereksiz ithalatın azaltılması için önemli tedbirler alacaklarını söyledi. Nihat Zeybekci, bakanlık binasında Türkiye ekonomisinin 2014 yılı ilk yarısına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Türkiye...

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’de gereksiz ithalatın azaltılması için önemli tedbirler alacaklarını söyledi.

Nihat Zeybekci, bakanlık binasında Türkiye ekonomisinin 2014 yılı ilk yarısına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Türkiye ekonomisinin bu yılın 2. çeyreğinde yüzde 2,1 oranında büyüdüğünü kaydeden Zeybekci, şöyle devam etti:

"Böylelikle 2014’ün ilk yarısında Türkiye ekonomisi yüzde 3,3 oranında büyüme kaydetmiş oldu. 2014 yılının ikinci çeyreğinde gerçekleşen yüzde 2,1’lik büyümeye tarım sektörünün katkısı eksi binde 1, sanayinin katkısı binde 7, hizmet sektörlerinin katkısı ise yüzde 2,3 oranında oldu. Sektörlerin 2014’yılının ilk yarısı itibari ile GSYİH içindeki paylarına baktığımızda ise hizmet sektörlerinin payı yüzde 62.9, sanayinin payı yüzde 20,1 ve tarım sektörünün payı ise yüzde 6 oranında gerçekleşti. Biz reel ekonominin gücü arttıkça Türkiye ekonomisinin daha güçlü olacağına düşünüyor ve bu suretle Türkiye ekonomisi büyürken imalat sanayinin GSYİH içindeki payının da artması gerektiğine inanıyoruz."

ÜRETİMİN CANLANDIRILMASI İÇİN TEDBİRLER

Türkiye’de üretimin canlandırılması yönelik tedbirler aldıklarını ifade eden Zeybekci, ayrıca şunları söyledi:

"Net ihracatın büyümeye katkısının pozitif olmasını sağlayan bu sürecin sürekliliğini sağlamak için çalışmalarımız devam ediyor. Bugüne kadar bu alanla ilgili ithalatımızın Türkiye’de gereksiz ithalatın azaltılması ve Türkiye’de ki üretimin canlandırılması ile ilgili tedbirler aldık şu anda çok önemli tedbirler üzerinde çalışıyoruz ve önümüzdeki dönemde de bununla çok önemli tedbirler aldığımızı da göreceksiniz."

Zeybekci, Ekonomi Bakanlığı olarak 2014 yılı sonunda 45 milyar dolarlık bir cari açık öngördüklerini belirterek, oran olarak da bu yılı yüzde 5,5 cari açıkla kapatacaklarını dile getirdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri