Bakan Yılmaz'ın öve öve bitiremediği sektör

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Bakan Yılmaz, bakanlık binasındaki toplantı salonundaki kabulde, TSF'nin önem verdikleri bir organizasyon olduğunu, Okyay'ın başkanlığında da önemli bir kurumsallaşma gerçekleştirdiğini söyledi.

Seramik sektörünün dünya genelinde 40 milyar dolar civarında ticaret hacmi olduğuna işaret eden Yılmaz, Türkiye'nin de yaklaşık 1 milyar dolar seramik ihracatı yaptığını, bu haliyle dünya ticaretinden yüzde 2,5'lik bir paya sahip olduklarını kaydetti.

Türkiye'nin karo üretiminde dünya 9'uncusu, karo ihracatında dünya 4'üncüsü olduğunu ifade eden Yılmaz, ''Dış ticaret fazlası verdiğimiz bir sektör. 26 bin doğrudan, 220 bin dolaylı istihdama katkısı olan bir sektör. Katma değeri yüksek, istihdamı yüksek, ihracat odaklı olan seramik sektörünü önemsiyoruz'' dedi.

TSF Başkanı Okyay da Mayıs ayı sonunda genel kurul gerçekleştireceklerini ve federasyon başkanlığından ayrılacağını belirterek, hem sektörün sorunlarını paylaşmak hem de veda ziyaretinde bulunmak istediğini söyledi. Üç dönemdir federasyon başkanlığı yaptığını dile getiren Okyay, artık kendi işlerine zaman ayıracağını anlattı. Okyay, daha sonra sektöre ilişkin hazırladıkları bir raporu Bakan Yılmaz'a verdi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri