Bakan Yılmaz: Tsk’yı Siyasetin Dışında Tutarsak Türkiye Kazanır

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) siyasi tartışmaların dışında tutulmasını istedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) siyasi tartışmaların dışında tutulmasını istedi. Bakan Yılmaz, “Türk Silahlı Kuvvetleri hepimizin ortak değeri, siyasi tartışmaların dışında tutarsak bundan Türkiye kazanır.” ifadesini kullandı.

Milli Savunma Komisyonu’nda Askerlik Kanunu’nda yapılması planlanan bazı değişiklikler görüşülüyor. Toplantıda Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz konuşma yaparak düzenleme hakkında bilgi verdi. Daha sonra komisyon üyeleri ve milletvekilleri söz alarak kanun hakkında fikirlerini beyan etti. Komisyondaki sorulara cevap veren Bakan Yılmaz, “Ola ki Türk yargısında bir yanlış karar verildi. Şimdi bireysel başvuru da var. En azından milletvekili ile ilgili olan olaylarda yerel mahkemelerin bir şekildeki kararı bireysel başvuru yolunun açılmasıyla birlikte orada düzeltildi. Hemen hemen herkes bu bireysel başvuru yolunun açılmasının doğru olduğunu düşünüyor. Ola ki bireysel başvurudan sonuç alınmadı. AİHM’ye gider. O diyor ki, ‘Tazminat öde’, 'yeniden yargılama yap' diyorsa yeniden yargılama yapılıyor. O mahkeme yapmış olduğumuz işlemlerin doğru mu yanlış mı olduğunu ayrıyeten belirtir.” ifadelerini kullandı.

TSK’nın siyasi tartışmalardan uzak tutulmasını isteyen Yılmaz, “Türk Silahlı Kuvvetleri hepimizin ortak değeri, siyasi tartışmaların dışında tutarsak bundan Türkiye kazanır, AK Parti kazanmaz. Bütün arkadaşlarımızın bu ortak değerimizi yıpratmayacak şekilde davranırsa Türkiye güçlenir. Türkiye’nin güçlenmesi hepimize değerdir.” diye konuştu.

Yılmaz’ın konuşmasının ardından komisyon toplantısı basına kapalı devam etti. Maddeler üzerinde görüşmeler sürüyor.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri