Bakan Yılmaz, Bingöl'de İş Adamlarıyla Buluştu

Bingöl'de gezi ve incelemelerde bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, BİNGİAD (Bingöl İş Adamları Derneği)'nin düzenlemiş olduğu 'Başarılı Girişimciler Deneyimlerini Paylaşıyor' programının davetlisi olarak iş adamları ile bir araya geldi.

Bingöl'de gezi ve incelemelerde bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, BİNGİAD (Bingöl İş Adamları Derneği)'nin düzenlemiş olduğu 'Başarılı Girişimciler Deneyimlerini Paylaşıyor' programının davetlisi olarak iş adamları ile bir araya geldi. Yaşanan sıkıntıları bire bir dinleyen Bakan Yılmaz, sorulan sorulara da cevap verdi.

BİNGİAD merkezindeki toplantı salonunda, Bingöl'e yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Bakan Yılmaz, ''Devlet ile iş adamlarımız birlikte hareket ederse kalkınmamız daha güçlü ve daha hızlı olur'' ifadelerini kullandı. Organize Sanayi, yol yapımı, uygulanan teşvikler, yapılan iş yatırımları, devam eden projeler, yeni yapılacak olan projeler ve daha birçok konu hakkında sorulan soruları cevaplayan Yılmaz, ''Bingöl ticaret için kavşak noktası konumuna geldi. Doğu Anadolu Bölgesini Karadeniz Bölgesine bağlayan yolun bitimi ile iş adamlarımız birçok noktaya çok daha rahat kavuşmuş olacak. Ayrıca açılan havalimanı, iş adamlarımız için ulaşımı çok daha rahatlattı. Ama herşeyi devletin yapmasını beklemek doğru değildir. Devlet ve millet bir kuşun kanatları gibidir. Tek kanat ile kuş uçamaz ama iki kanat aynı anda hareket ederse uçabilir'' dedi.

Kamu yatırımlarından çok, özel sektör yatırımlarının olması gerektiğini ifade eden Bakan Yılmaz, ''Bu bölgede kamu yatırımı, özel sektör yatırımından daha çok olursa, beklediğimiz gelişme sağlanamayabilir. Çünkü kamu yatırımları memur zihniyeti içerir. Sakın yanlış anlamayın ben de memurluktan gelmeyim ama iş adamı zihniyeti daha farklıdır, daha girişkendir'' ifadelerini kullandı.

Programa Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl AK Parti Milletvekili Eşref Taş, kurum müdürleri ve dernek üyeleri de katıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri