Bakan Yıldız: Türkiye Bir Mısır, Bir Suriye, Bir Irak Olmayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri’de Gezi Parkı olayları ile ilgili değerlendirme yaparak, Türkiye'den bir Suriye çıkartamayacaklarını ifade ederek, “Türkiye bir Mısır, bir Suriye, bir Irak da olmayacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri’de Gezi Parkı olayları ile ilgili değerlendirme yaparak, Türkiye'den bir Suriye çıkartamayacaklarını ifade ederek, “Türkiye bir Mısır, bir Suriye, bir Irak da olmayacak. Kimin bunla alakalı emeli, niyeti varsa, bunun boşa çıkartılacağını Allah'ın izniyle halktan aldığımız destekle beraber, rahatlıkla söylemem lazım.” dedi.

Bakan Yıldız, Kayseri programları çerçevesinde partisinin Gençlik Kolları Danışma Meclis Toplantısı'na katılarak, burada gençlere hitap etti. Bakan Taner Yıldız, gençlerin ülkenin geleceği olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında, Kahire'de, Gazze'de, Urumçi'de, Karabağlar'da, Bağdat'ta, Halep'te hiçbir hayata, hiçbir mazlumun sesine kayıtsız kalma şanslarının olmadığını söyledi. Türkiye'de Gezi Parkı ile başlayan bir olaylar zinciri yaşandığını hatırlatan Yıldız, Mısır'da da bir darbe yaşandığını ama ambalajsız verildiğini söyleyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye'de Gezi Parkı'nda başlayan olaylar için ilk başta gitmek isteyenler gördü ki olayın boyutu farklı. O nedenle geri durdu. Eğer oradaki amaç farklı olsaydı ilk başta biz de orada olurduk. Bu olayları iyi analiz etmeniz gerekir. Gelecekte içinizden birçok arkadaşımızın Türkiye'ye yön veren, Türkiye'yi yöneten bir yapı içerisinde olduğunu görürüz. Türkiye, kalkınmasına, büyümesine, ilerlemesine devam edecek. Türkiye'de kırılmalar zaman zaman ortaya çıkacak. Bunlar yaşandı ve ileride de yaşanacak. Kırılmalar planlanır, önemli olan buna nasıl karşılık vereceğiniz, nasıl karşılayacağınızdır. Madencilikle ilgili çalışmalara başlarken bizi zeytin ağaçlarını yok etmekle suçlamaya başladıkları anda biz araştırdık ve Türkiye'de 91 milyon zeytin ağacı olduğunu öğrendik. Şimdi geldiğimiz noktada 162 milyon adet zeytin ağacı var. Türkiye'den bir Suriye çıkartamayacaklar. Türkiye bir Mısır, Suriye, bir Irak olmayacak. Bunu siyaseten de söylemiyoruz. Gerçekten en kalbi duygularımla söylüyorum.”

“Türkiye'den bir Suriye çıkartamayacaklar” diyen Bakan Yıldız, “Türkiye bir Mısır, bir Suriye, bir Irak da olmayacak. Kimin bunla alakalı emeli, niyeti varsa bunun boşa çıkartılacağını Allah'ın izniyle halktan aldığımız destekle beraber rahatlıkla söylemem lazım. Bu yalnızca siyasi konuşma değil, gönlümüzden paylaştığımız ve inandığımız değerlerin ortaya konulduğu konuşmadır.” dedi.

Bakan Taner Yıldız, konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri