Bakan Yıldız: Suriye Ve Mısır’daki Acılara Kayıtsız Kalamayız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Suriye ve Mısır’da yaşanan insanlık dramına Türkiye olarak kayıtsız kalmalarının mümkün olmadığını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Suriye ve Mısır’da yaşanan insanlık dramına Türkiye olarak kayıtsız kalmalarının mümkün olmadığını söyledi.

Bakan Taner Yıldız, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı'nın Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yaptığı Ağustos ayı İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Toplantıya, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, milletvekilleri Yaşar Karayel, Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer, Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz, belediye başkanları, il genel meclisi, belediye meclisi üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanları da iştirak etti.

Burada açıklama yapan Bakan Taner Yıldız, Suriye ve Mısır’daki acıları acıları canı gönülden hissetmenin, Türkiye’deki herhangi bir acıya kayıtsız kalma anlamına gelmediğini açıkladı. Yıldız, “Bazı arkadaşlar oraya üzüleceğimize, buradaki bir cenazeye üzülmemizi istiyor. Tabi ki bu cenazenin bizde bir kıymeti var ve üzüleceğiz. Ama bunlar Mısır’daki olayları, hayatını kaybedenler için üzülmemize mani değildir. Bir insanlık dramı var. Öyle bir noktaya geldi ki; kimyasal silahların atıldığı, masum insanların görüntülerinin sevk edildiği ortamda artık ne tartışıyoruz? Bundan sonra ne söyleyeceğiz? Balinalardan, yunuslardan bahsederken yüzümüzü kızarmayacak mı? Dünya atılan kimyasal silahla ilgili tespit yapılmasını tartışırken, 100 bin kişi önceden hayatını kaybetmiş. Kimyasal silah atıldığında insanlık suçuysa, bundan önce silahlarla mazlum insanlar öldürüldüğünde insanlık suçu yok mu? Biz Türkiye olarak acılara kayıtsız kalmadık, kalmayacağız. Annesinin hala canlanacağına inanan yavruların yüreğimizde açtığı acıları görmezlikten gelemeyiz. Kucağında can veren kızı için orada gelinlikle değil de kefenle bulunan anne ve babaları görmezlikten gelemezseniz. Kayıtsız kalamazsınız.” dedi.

Mazlumların eli, kolu, dili olacaklarını ifade eden Bakan Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim anlayışımız insanların ölmemesi üzerinedir. Müslüman topraklarında ölümler olmasın. İnsan olan bu manzaradan utanır. Batı'nın bu duyarsızlığına karşı hiçbir şey olmamış gibi davranabilir miyiz? Mısır'da Suriye'de teselli edilecek bir şey kalmadı. Halkın demokrasi isteğine kurşunla cevap veren bir anlayışa sessiz kalamayız. Gezi Parkı'ndan sonra en önemli konu yerel seçimlerdir. En küçük başarısızlık, hükümete mal edilecektir. Onun için her yerde, seçimlerdeki oy oranımızı artırmamız gerekir. Her seçim birbirinden önemlidir."

Toplantıda İl Başkanı Ömer Dengiz, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın da konuşma yaptı. Konuşmaların ardından basına kapalı olan ikinci bölüm gerçekleştirildi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri