Bakan Yıldız: Petrol Fiyatları, Dövizin İnmesiyle Normalleşir

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Ham petrol fiyatlarının, dövizin Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın söylediği fiyatlara inmesiyle normalleşmesini bekliyoruz.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Ham petrol fiyatlarının, dövizin Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın söylediği fiyatlara inmesiyle normalleşmesini bekliyoruz." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, katıldığı TEMSAN'ın 'Hidroelektrik Santrallerde Yerli İmalat Teşviki için TSE'den Ürün Belgesi Alma Töreni'nde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Akaryakıtta yapılan zamların sorulması üzerine; ham petrolün fiyatlarının yüzde 10 civarında arttığını belirten Yıldız, Akdeniz piyasasında benzin üretimindeki artışın, motorinden daha fazla baskı uyguladığını kaydetti. Yıldız, Akdenize kıyısı olan 4 ülkenin oluşucak fiyatları değerlendirdiğini ifade ederek, "Ham petrol fiyatlarının düşmesini beklediğimizi, özellikle döviz fiyatlarının, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın söylediği rakamları bulması ile beraber, normalleşmesini bekliyoruz." dedi.

"ZAM YOK, İSTANBUL'DAKİ ARTIŞ FATURALANDIRMADAN KAYNAKLANIYOR"

Bakan Yıldız, İstanbul'da elektrik faturalarında aşırı artışın gözlenmesinin sebebinin sorulması üzerine, bu durumun faturalandırmadan kaynaklandığını söyledi. İstanbul Rumeli'de elektrik dağıtım hizmetlerinde konu edinen mevzunun, bayrama denk gelen kısımlardaki faturallandırmadan kaynaklandığını dile getiren Bakan Yıldız, "Temmuz ayında 27 gün, Ağustos ayında 21 gün, Eylül ayında 38 gün faturalandırma olmuştur. Bunu bir zam olarak yansıtanlar yanlış bir teşhis koymuşlardır. Türkiye zamların kendine bhas bir mekanizması vardır. Ve her 3 ayda bir değerlendirilmektedir. Bu günlerde, ikili anlaşmalarla beraber tarifelerinden yüzde 18 daha düşük olan sanayicimiz söz konusudur. Serbest tüketicelirn sayısı arttıkça iş birliği de artacaktır. Yerli kaynaklarımızla birlikte sürdürdüğümüz dengeleme vatandaş ve sanayicimiz lehine olduğunu görüyoruz." diye konuştu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri