Bakan Yıldız: Mısır'daki Darbenin Maliyeti 300 Milyon Dolar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Mısır’daki olayların Türkiye’nin enerji maliyetlerini arttırdığını belirttti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Mısır’daki olayların Türkiye’nin enerji maliyetlerini arttırdığını belirttti. Yıldız, Mısır'da başlayan olayların Türkiye'ye 300 milyon dolar ek maliyetinin olduğunu açıkladı.

Ankara’nın jeotermal kaynaklarının açılış töreninde konuşan Bakan Taner Yıldız, enerjideki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mısır'da yaşanan darbenin ardından, ham petrol fiyatlarının 103 dolardan 113 dolara tırmadığını ifade eden Bakan Yıldız, şunları aktardı:

"'Mısır uzaktır bize tesiri olmaz.' demeyin. Şu ana kadar bize, 300 milyon dolarlık bir maliyetin olduğunu söylemem lazım. Siyasi istikrarsızlıklardan kaynaklanan yapılanmaların, son derece olumsuz algılandığını, maliyetleri arttırıcı unsurlar olduğunu görüyoruz. Bu gün hem doğal gaz hem de petrol ve ürünlerinde maliyetlerimizi zorlayacak siyasi unsurlar, hazır hale gelecektir. Ne yazık ki istemediğimiz temenni etmediğimiz siyasi istikrarsılıklarla beraber bütün bu olumsuzlukla enerji sektörünün başındadır.Yalnızca Türkiye için değil, diğer ülkeler içinde bu tehlike ve risk söz konusudur. Türkiye bir başka olumsuz maliyetini etkileyen bir durumun var: O da, döviz fiyatları ile TL ile enerji ürünlerinin alınıp satılmasıdır." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri