Bakan Yıldız: Madenciliğin Hak Ettiği Yeri Bulması İçin Çalışıyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, madencilik sektörünün hak ettiği yeri bulması için hükümet olarak gayret gösterdiklerini belirterek,"Bir taraftan kamunun işlettiği bölümlerin üretimini artırmak, diğer taraftan da özel sektör eliyle yöreler.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, madencilik sektörünün hak ettiği yeri bulması için hükümet olarak gayret gösterdiklerini belirterek,"Bir taraftan kamunun işlettiği bölümlerin üretimini artırmak, diğer taraftan da özel sektör eliyle yörelerimizdeki maden kömürünü ülke ekonomisine kazandırmak ve açılmakta olan yeni kuyularda binlerce madenciye iş vererek ülkemizin enerji açığı sorununun çözümüne katkı sağlamak için çalışmaktayız."dedi.

'4 Aralık Dünya Madenciler Günü' dolayısıyla yayımladığı mesajda Yıldız, madenciliğin zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu dile getirdi. Madencilerin geçimlerini kazanmaya ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalıştıklarını aktardı.

MADENLERİ ÜLKE EKONOMİSİNE KAZANDIRMAK

Madencilik sektörünün hak ettiği yeri bulması için hükümet olarak gayret gösterdiklerine işaret eden Yıldız, "Bir taraftan kamunun işlettiği bölümlerin üretimini artırmak, diğer taraftan da özel sektör eliyle yörelerimizdeki maden kömürünü ülke ekonomisine kazandırmak ve açılmakta olan yeni kuyularda binlerce madenciye iş vererek ülkemizin enerji açığı sorununun çözümüne katkı sağlamak için çalışmaktayız." ifadelerini kullandı. Yıldız, şunları kaydetti:

"Hükümetimizin ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip olan madencilik sektörünün sorunlarının çözümü için uzun vadeli politikalar oluşturmaktadır. Bu süreci sektörün tüm paydaşlarının da katılımıyla yürütüyoruz. Ülkemizin kalkınmasında çok büyük öneme sahip olan sektöre hizmet ederek, dünyanın en zor mesleğini yerine getirmeye çalışan tüm madencilerimizin Dünya Madenciler Günü'nü kutluyor, bu uğurda yaşamını yitiren maden şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm maden emekçilerine aileleri ile birlikte sağlıklı mutlu bir yaşam diliyorum." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri