Bakan Yıldız: Fukişima’dan Sonra Da Japon Teknolojisine Güveniyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Japonya’daki deprem ve tsunaminin ardından Fukişima nükleer santralindeki sızıntıya rağmen Japon teknolojisine güvendiklerini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Japonya’daki deprem ve tsunaminin ardından Fukişima nükleer santralindeki sızıntıya rağmen Japon teknolojisine güvendiklerini söyledi.

Japonya'nın kendi ülkesindeki nükleer santralleri kapatması durumunda bile bu görüşünün değişmeyeceğini ifade eden Taner Yıldız, Fukişima'daki sızıntıya bir dizayn ya da mühendislik hatasının değil, işletim hatasının sebep olduğunu dile getirdi. Yıldız, "Biz, Japonya ile nükleeri vesile kılarak çok geniş kapsamlı bir işbirliği düşünüyoruz. Japonya'nın teknolojisi birçok ülkeden daha iyidir. Bu bir gerçek. Biz insanlarımızın eğitilmesi için bir nükleer teknoloji üniversitesi kuruyoruz." dedi.

Bakan Yıldız, Japonya'nın mühendisliğini eğitim, teknoloji, yerelleşme ve yerli kaynaklar açısından Türkiye'de en iyi şekilde kullanacağına inandıklarını dile getirdi.

Uluslararası Enerji Ajansı Bakanlar Toplantısı’na başkanlık eden Taner Yıldız, İcra Direktörü Maria Van Der Hoeven ile ortak basın toplantısı düzenledi. Nükleer santrallerin sebep olabileceği çevresel riskle ilgili algının gerçeğin önüne geçtiğine dikkat çeken Yıldız, nükleer enerjinin birçok enerji kaynağından daha temiz olduğunu dile getirdi.

Dünyadaki tüm nükleer santrallerinin yarısının ABD, Japonya ve Fransa’da bulunduğunu hatırlatan Yıldız, dünyada yaşı dolmuş santrallerin kapatılmasının nükleer enerjiden vazgeçmek anlamına gelmediğini dile getirdi.

Enerji sektörünün çevreye yük olmaması gerektiğini dile getiren Bakan Yıldız, “Enerji avantajlarını kendisi için kullanan dünya, çevre dezavantajlarını dünyaya miras bırakmamalıdır. Çevreye rağmen değil, çevreyle beraber yapılacak enerji projelerinin değerli ve önemli olduğuna inanıyorum.” diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri