Bakan Yıldız, Dışarıya Tahliye Edilen Suları Kontrol Etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, madenden tahliye edilen suların kontrolünü yaptı, mühendislerden bilgi aldı. Maden ocağının su dolmasıyla yeraltında mahsur kalan 18 işçi için kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bakan Taner...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, madenden tahliye edilen suların kontrolünü yaptı, mühendislerden bilgi aldı.

Maden ocağının su dolmasıyla yeraltında mahsur kalan 18 işçi için kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bakan Taner Yıldız, su tahliyelerini yerinden inceledi ve yetkili kişilerden bilgi aldı. Yapılan çalışmalar hakkında ve bundan sonra izleyecekleri yol hakkında bilgi veren maden mühendisi, "Çalışmalar yaptık. Motorlardan biri çalışıyor, biri çalışmıyor. Çünkü içerideki havuz dışarı akımı sağlayamıyor. Buradaki birinci motoru destek olsun diye göndereceğiz. 10-15 dakikaya kadar hazırlayacağız. Aktarmalı iki tane hat çekeceğiz. Burada aktarmalı üç tane hat var. Bir de ahtapotumuz var. Üç tanesinin bir tanesi boş ona da dalgıç bağlatıyorum. Ahtapot çalışmaya devam edecek." diye bilgi verdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri