Bakan Yıldırım'dan Grev Açıklaması

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, Türk Hava Yolları (THY) grevleri ile ilgili olarak "Sorun fiilen ortadan kalktı.

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, Türk Hava Yolları (THY) grevleri ile ilgili olarak "Sorun fiilen ortadan kalktı. Sendikanın çalışanlar açısından anlam ifade etmeyen bu tutumundan vazgeçmesi gerekir." dedi.

Binali Yıldırım, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (Türk-İş) yeni yönetim kurulunu ziyaret etti. Ziyarette gazetecilerin THY grevlerine dair sorularını Yıldırım, “Sorun fiilen ortadan kalktı. Sendikanın çalışanlar açısından anlam ifade etmeyen bu tutumundan vazgeçmesi gerekir.”diye cevapladı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergül Atalay’ın, “Çalışanların kıdem tazminatıyla alakalı alınan kararlar konusunda, endişeleri var. Birçoğu emekli olmak istiyor. Bu konuda açıklama yapar mısınız?” sözlerine de Yıldırım, “Kıdem tazminatı konusu için, çalışma meclisi açılış konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, net bir mesaj verdi. Başbakan, ‘bu çalışanı da, işvereni de ilgilendiren bir konu, taraflar karşılıklı mutabakata varmadan bu konuda karar alma niyetinde değiliz. Anlaşın karar verelim’ demiştir. Ben inanıyorum önümüzdeki aylarda bu sorun çözülecektir.” karşılığını verdi.

BAKAN MEMMUN OLDU


Ergül Atalay da Yıldırım'ın bu sözlerinin ardından “Önümüzdeki günlerde THY’de grev yapan sendika ile bir görüşmemiz olacak. Gerekli taleplerini sizlere iletiriz.” diye konuştu.
Bakan ise Türk-İş Genel Başkanı'nın uzlaşmada aracılık etme rolüne memnuniyetle karşıladığını ifade etti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri