Bakan Yıldırım Üniversite Öğrencilerine Fıkra Anlattı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'daki faaliyet gösteren Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nin (IUS) 10.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'daki faaliyet gösteren Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nin (IUS) 10. akademik yılının açılışını yaptı.

Üniversite öğrencilerine seslenen Binali Yıldırım, sıkıcı konuşmalarla ilgili anlattığı fıkrayla öğrencileri güldürdü.

Bosna-Hersek'in merhum lideri Aliya İzzetbegoviç'in sağlığında böyle bir üniversite için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan talepte bulunduğunu aktaran Binali Yıldırım, "Bu proje sağlığında mümkün olmadı, ama vefatından sonra, onun bu vasiyetini sayın başbakanımız yerine getirmek için harekete geçti ve bu üniversite kurulmuş oldu." dedi.

Bakan Yıldırım, üniversitedeki öğrencilerin sadece mesleki formasyona sahip olmadığını; aynı zamanda farklı kültürlerden, farklı bölgelerden gelen öğrencilerler kaynaştığını dile getirdi.

Yıldırım, daha sonra üniversitenin teknoloji merkezinin açılışını yaptı. Turkcell, Avea ve Vodafone'un desteğiyle açılan merkez için 700 bin Euro harcandı.

Programa Bosna-Hersek Federasyon İletişim Bakanı Enver Biyediç ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumun Başkanı Tayfun Acarer de katıldı. IUS'ta 40 farklı ülkeden gelen bin 600 öğrenci öğretim görüyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri