Bakan Yıldırım, Uluslararası Yol Federasyonu Bakanlar Toplantısına Katıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen 17.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen 17. Uluslararası Yol Federasyonu Konferansı ve Fuarı bakanlar yuvarlak masa oturumuna katıldı.

Suudi Arabistan Ulaştırma Bakanı Jubarah Bin İyd Al-Suraysri'nin açılışı konuşmasını yaptığı oturuma Türkiye'nin yanı sıra yaklaşık 6 ülkeden bakan düzeyinde katılım oldu. Suudi Ulaştırma Bakanı Al-Suraysri konuşmasında yollarda yaşanan trafik kazalarından, bu kazalarda meydana gelen can ve mal kayıplarına dikkat çekti. Suudili Bakan, "Biz yetkililer olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz." dedi.

Son dönemlerde üretilen arabaların darbelere dayanıksız olduğuna dikkat çeken Bakan Al-Suraysri, bu araçların en ufak kazalarda bile ciddi can ve mal kaybına sebep olduğunun altını çizdi.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım oturumda yaptığı konuşmada, Türkiye'de yapılan havaalanı, bölünmüş yollar, kanal, metro ve Marmaray gibi ulaştırma projeleri ve bu projelerin maliyetlerinden söz etti. Türkiye'deki yatırımları anlatan Yıldırım, Türkiye'de ekonomik kriz döneminde bile yatırımlara ara verilmediğine dikkat çekti. Ulaştırma Bakanı, yuvarlak masa toplantısındaki konuşmasında yol güvenliği, alt yapı projelerinin finanse edilmesi gibi konulara da değindi.

Toplantının ardından katılımcılar toplu fotoğraf çektirdi. Bakan Yıldırım daha sonra Güney Kore Ulaştırma Bakan Yardımcısı Hyungkoo Yeo ile görüştü.

Suudi Arabistan ziyareti hakkında Cihan Haber Ajansı (Cihan)'a konuşan Binali Yıldırım, "Uluslararası Yol Federasyonu'nun bir toplantısı yapılıyor. Kongreye davetli olarak katılıyoruz." dedi. Bakan Yıldırım açıklamasında, toplantıda genellikle ulaştırma sektörünün sorunları, yol güvenliği, trafik kazalarının azaltılması ve yol yapımı ile ilgili finansman modelleri ile uluslararası taşımacılıkla ilgili işbirliği gibi konuların ele alındığını söyledi.

Yıldırım, "Burada Türkiye'de ulaştırma ile ilgili alt yapı ile ilgili 10 senedir yaptıklarımızı anlatma, paylaşma tecrübelerimizi diğer ülkelerle paylaşma fırsatı bulduk. Marmaray gibi önemli bir projenin başarılması, hizmete alınmasını burada herkes takdirle karşılıyor." dedi.

Suudi Arabistan'da birçok Türk firmasının iş yaptığına dikkat çeken Yıldırım sözlerini şöyle tamamladı: "Suudi Arabistan'da da birçok firmamız iş yapıyor. Demiryollarında, otoyollarda, sulama projelerinde konut projelerinde çalışan firmalarımız var. Ama aslında özellikle Cidde'de, Mekke'de, Medine'de hatta Riyad'da çok önemli altyapı projeleri var. Gündemde olan raylı sistemler metrolar bunlara da Türk firmalarının daha fazla ilgi göstermesi gerekir diye düşünüyorum."

Bakan Yıldırım'ın bugün akşam saatlerinde Riyad'dan ayrılıp Türkiye'ye dönmesi bekleniyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri