Bakan Yıldırım: Marmaray'da Farklı Bilet Alınmayacak, Fiyat 1,95 Lira

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, açılışına kısa süre kalan Marmaray'da ulaşım için uygulanacak ücretlendirme ile ilgili açıklama yaptı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, açılışına kısa süre kalan Marmaray'da ulaşım için uygulanacak ücretlendirme ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Yıldırım, Marmaray'da uygulanacak fiyat tarifesinin İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nin bütün modları ile uyumlu olacağını belirterek, "Zannediyorum en uzak mesafenin fiyatı 1,95 TL civarında olacak. O da zaten diğer metrolarda uygulanan asgari bilet fiyatır."dedi.

"Atılım İçin Bilişim 2013" programına katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, program sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, Marmaray'ın açılmasına az kaldığını bilet fiyatların ne olacağını sorması üzerine Bakan Yıldırım, "Marmaray'da uygulanacak fiyat tarifesi, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nin bütün modları ile uyumlu olacak şekilde belirlendi. Ulaşım kartına sahip olan bütün vatandaşlar, Marmaray'ı da kullanacaklar. Ayrı bir bilet almaya ihtiyaçları kalmayacak. İşletmeci her ne kadar Devlet Demir Yolları olsa dahi, İstanbullular açısından fiyat sorun olmayacak. Zannediyorum en uzak mesafenin fiyatı 1,95 TL civarında olacak. O da zaten diğer metrolarda uygulanan asgari bilet fiyatır."dedi.

"ALMANYA'YA KISKANÇLIK YAKIŞMAZ"

Almanya'nın 3'üncü hava limanı ile ilgili olumsuz tutum sergilediği ve çalışmaların yürütülmemesi için zararlı faliyette bulunduğu iddialarının sorulması üzerine de Bakan Binali Yıldırım, "Almanya'nın konu ile ilgili olumlu tutum içinde olabileceklerine ihtimal vermiyorum. Bizim yapabileceğimiz hava limanı ile ilgili hiç kimsenin olumsuz bir tutum içerisinde olacağını sanmıyorum. Bizim yapacağımız bu hava limanı hiç kimsenin gelecek öngörülerine zarar verecek bir proje değil. Aksine Batı ile Doğu'yu birbiri ile buluşturacak bir transfer noktası olacak. Öyle bir kıskançlık içine girmek Almanlara yakışmaz." şeklinde cevap verdi.

"OVP'DE ÖNGÖRÜLERİMİZ DEĞİŞMEDİ"

Açıklanan Orta Vadeli Programa(OVP) ilişkin görüşleri sorulması üzerine de Bakan Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yeni açıklanan OVP'de bizim öngörülerimiz, bir önceki OVP ile örtüşüyor, hem istihdam hem enflasyon öngörüleri açısından. Yeni dönemde 1,5 milyondan fazla insana iş, aş bulmak için yatırımlara devam edeceğiz. Yani OVP sadece bütçe dengelerini, cari açığı belirli oranda tutmayı, enflasyonu, büyümeyi belirli bir oranda tutmayı öngören bir puan değil. Aynı zamanda büyümenin, olmazsa olmaz aracı, yatırımları da önemseyen bir plan. Önümüzdeki 3 yıl içinde durmak yok, yatırıma devam."

"BULGARİSTAN'IN TÜRK TIRLARINA TAVRI DEVAM EDERSE KARŞILIK VERECEĞİZ"

Kapı Kule Sınır Kapısı'ndaki TIR sürücülerinin karşılaştığı sıkıntılara ilişkin de Bakan Yıldırım, "Gerek Bulgaristan gerekse Türkiye'de bizim TIR'larımız, Bulgaristan'da ortaya çıkan anlaşmalara uymayan keyfi uygulamalardan dolayı bekletiliyor. Bir taşıyıcımız Bulgar topraklarına geçtiklerinde, yolda eften püften nedenlerle ikili anlaşmalarımızda olmayan sebeplerle ceza kesiyorlar. Bu yeni ortaya çıkan bir durum. Bunun üzerine de bu konunun netlik kazanıncaya kadar, şoförlerimiz bu taşımayı Bulgar toprakları üzerinden yapmak istemiyorlar. Böyle bir fiili durum var." dedi. Bulgar makamları ile görüşmelerin devem ettiğini de belirten Yıldırım, "Ümit ediyorum ki, bu anlaşmamıza uymayan görüşmelerin sonlandırılması. Bu konuda müspet gelişmeler var. Bu uygulanmazsa bizim yapacağımız, karşılık vermektir. Bu da arzu ettiğimiz bir yöntem değil. İşi tatlııya bağlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"TİCARET YAPILMAYA DEVAM EDERLERSE ÜNİVERSİTELERİN TEKNOKENTLERLE BAĞLARI KESECEĞİZ"

Yıldırım, Teknokentlerin üniversiteler ile bağlarının kesilmesine ilişkin bir gelişmenin olup olmadığının sorulması üzerine de, "Üniversiteler, kampüs içerisndeki kentleri birer ticarethaneye dönüştürmeye devam ederse buna mutlaka tedbir alınacaktır. Bu teknoloji geliştirme, ürün geliştirme konusuna katkı sağlamıyor. Aksine bu konudaki gayretleri ve girişimleri, yavaşlatıyor, firenletiyor. Daha işe başlamadan nefesi kesiliyor insanların. ARGE zaten kısa vadede üretime katkı sağlayan bir şey değil. Ayırdığınız kısa sürede karşılığını alamadığınız yatırım, hal böyle iken daha işin başında bu tip yüklerle ARGE faaliyeti yapanlara ve akıl terini ortaya koyanlara, öyle bir yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değil." açıklamalarını yaptı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri