Bakan Yıldırım: Bingöl İle Havaalanı Sayısı 51’e Çıktı

Bingöl Havaalanı açılışında konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’de 2003 yılında 26 ilde olan havaalanı sayısının şu anda 51’e yükseldiğini söyledi.

Bingöl Havaalanı açılışında konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’de 2003 yılında 26 ilde olan havaalanı sayısının şu anda 51’e yükseldiğini söyledi. Yıldırım, hava yolu ulaşımından bütün vatandaşların faydalanacağını dile getirdi.

Bingöl Havaalanı açılışına Başbakan Rece Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Bingöl Milletvekili Eşref Taş katıldı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 3 yıl önce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte temel atma töreni gerçekleştirdiklerini söyledi. Bingöl Havaalanı'nın temelini, Başbakan Erdoğan’ın AK Parti’yi kurarken attığını dile getiren Yılmaz,
“Etnik, bölgesel, dinsel milliyetçilik yapmayacağız’ dediniz, ‘batıda ne varsa doğuda o olacak’ dediniz. Bugün sonuçlarını görüyoruz. Geçtiğimiz 10 yılda doğuda yatırımlar oldu. Üniversiteler, yollar, havaalanları, hastaneler, bütün bu hizmetler bu görüşün vizyonuyla gerçekleşti. Bütün Bingöl halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Allah, ölmüşlerinize rahmet eylesin. Allah, size güç kuvvet versin.” dedi.

Bingöl’ün, havalimanı sayesinde şehirler kategorisinde sınıf atladığını belirten Yılmaz, “Bingöl, bundan sonra yatırımcıyı daha kolay çekecek. Daha nitelik yatırımcı, turist, öğretmen gelecek. Bingöl’de yaşayan Bingöllü kadar İstanbul’da, İzmir’de birçok yerde Bingöllüler var, onlar da bu vesileyle Bingöl’e yaklaşacaklar. Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. AK Parti laf üstüne laf koyan bir parti değil, taş üstüne taş koyan, hizmet eden bir parti.” diye konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise 2003 yılında 26 ilde havaalanı faal iken bugün 51. havaalanının hizmete girdiğini söyledi. Havayolunun, gerçekten halkın yolu haline geldiğini dile getiren Yıldırım, Bingöllülerin, İstanbul’a gitmek için saatlerini yolda harcamayacaklarını kaydetti. Havaalanının Bingölü’ün kalkınmasına da katkı sağlayacağını ifade eden Yıldırım, “Havalimanı olan iller daha çok hizmet geliyor, havaalanı şehrin kaderi değişiyor.” dedi.

Türkiye’de 10 yıl önce sadece havayolu ile seyahat eden kişi sayısı 8,5 milyon, şu anda bu sayının 8 kat artarak 65 milyona çıktığını belirten Yıldırım, “İşte hizmet budur. Bununla da yetinmedik. 33 milyon vatandaşımız yurt dışına toplam uçuş yaparken şimdi 130 milyona çıktı. İlk 6 ay verilerine göre havayolu taşımacılığı krizlere rağmen artmaya devam ediyor. Yüzde 15’in üstünde artış var. Yıl sonunda toplam yolcu sayısı 140 milyonu aşmış olacak.” şeklinde konuştu.


CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri